Fashion Diva: Geen angst voor Lily Allen


Waar je de rijmwoorden ‘plastic’ en ‘fucking fantastic’ hoort, weet je gewoon dat je goed zit. Al zit je jezelf het hele liedje af te vragen waar je naar luistert, bij deze woordcombinatie weet je dat je naar Lily Allen luistert. The Queen of Covers is terug. Na haar debuutsingle Smile helemaal uitgekauwd was, kwam LDN, en vanaf daar zag je haar overal, maar hoorde je weinig. Maar na wat research op Youtube vinden we toch heel wat toffe covers van deze Engelse zangeres. Van de Kaiser Chiefs naar Britney Spears tot klassiekers van Electric Light Orchestra.

En de highschool-drop out is terug. Met The Fear laat ze zien dat ze het nog steeds kan. Dit keer zónder sneakers. Met een heel nieuwe verschijning, een nieuwe sound en haar geweldige nieuwe album ‘It’s not me, it’s you’, laat ze zien dat ze het nog steeds kan. In een Blair Waldorf (Gossip Girl)-achtige verschijning, met de attitude van Serena Van Der Woodsen, verschijnt ze in haar nieuwe clip.

Haar comfortabele sneakers heeft ze ingeruild voor lieflijke pumps, en in plaats van jurkjes kan er nu ook wel af en toe een spijkerbroek vanaf. De 24-jarige zangeres heeft duidelijk een lesje ‘mode’ gehad, en het heeft zijn vruchten afgeworpen.

Ook heeft de zangeres haar vrolijke sound ingeruild voor iets meer mineurakkoorden. En dat kan ze prima hebben. Haar zoete stemmetje klinkt ouder, getrainder en beter. Alleen haar goedlopende en ietwat sarcastische teksten zij hetzelfde. En dat is maar goed ook, want anders zou het geen Lily Allen meer zijn. Kortom, beter gekleed, commercieler en nog steeds geweldige teksten. Oordeel zelf!

Gepubliceerd op Fashion Diva
28 februari 2009

Advertenties