Superhuman: Hot en happening


Je hebt van die mensen. Ze zijn mooi, goed gekleed, ze hebben veel vrienden en zijn aardig tegen iedereen. Ook heb je de variant die tegen niemand aardig is, en op een of andere vreemde wijze toch iedereen onder de duim weten te houden. Wat is het met deze mensen? Ze hebben van alles te zeggen. Wat voor kleding je draagt, draag je het niet dan wordt je finaal de grond in geboord, welke woorden ‘hip’ zijn, welke kroeg je moet gaan en waar je absoluut niet gezien mag worden.

Hoe gaan we daar mee om? Op de middelbare school ben je machteloos. Populaire mensen hebben alles te zeggen, en o wee als jij er tegenin gaat. Dus wat doe je? Je houdt je mond, en loopt stilletjes door, al ben je het diep van binnen niet eens met wat ze zeggen, en weet je dat ze je achter je rug om uitlachen.
Wanneer je wat ouder wordt, zo rond de laatste periode van je middelbare school, gaat het allemaal wat vriendschappelijker. De mensen die de broek aan hebben, hebben dat nog steeds. Het enige verschil is dat, nu je het eind van je school nadert, ze wat vriendelijker zijn. Maar alsnog bepalen zij waar je gezien moet worden en wat de mode is. Het zijn net zogenaamde celebrity’s. Ze moeten aan hun reputatie denken.

Stiekem lopen we als makke lammetjes achter ze aan. Ondanks dat we ons graag willen afzetten tegen hun meningen, lukt het ons niet. Zonder dat we het willen volgen we de populaire mensen. We laten ons vertellen wat we dragen, doen en waar we heen gaan. En waarom ook niet? Niemand wil buiten de boot vallen. Het is alleen jammer dat jíj niet degene bent die bepaald wat er cool is.

Pas wanneer je van school af bent, realiseer je je hoe het allemaal zat. Ze waren mooi, brutaal, stoer, maar ze haalden geen hoge cijfers. Ineens snap je niet meer waarom je als mak lammetje achter ze aanliep. Ze hadden een bepaalde aura om zich heen.

En dat is niet erg. Nu je ouder bent, besef je alles, en leer je ervan. Hoe je wel moet doen, en hoe vooral niet. Je beseft dat je allemaal gelijk bent, en niet meer achter iemand aan hoeft te lopen. Je hoeft geen sigaret op te steken om erbij te horen, en je hoeft niet elk weekend uit te gaan en dronken te worden als je dat niet wilt. Wanneer je lekker jezelf bent, zullen mensen je veel leuker vinden.

Gepubliceerd op Superhuman
22 maart 2009 

Advertenties