Fashion Diva: The Hermit Sessions


Fervent aanhangers van De Wereld Draait Door, muziekfans uit de buurt van Utrecht en de echte Nederhop-fans zullen hem ongetwijfeld kennen. Kyteman. Toen ik de tweeëntwintigjarige trompettist bij De Wereld Draait door zag, was ik onder de indruk. Zwaar onder de indruk. En mijn ouders met mij. De jongen heeft zich drie jaar lang opgesloten, gewerkt aan zijn debuutalbum The Hermit Sessions en een twintigkoppige band bij elkaar gesprokkeld. Trompetten, keyboards, cello’s en drums, voor Kyteman is niets te gek.

Colin Benders, Kyteman’s echte naam, komt uit het midden van het land, namelijk Utrecht. Hij speelde met onder andere Relax, Krezip, C-mon & Kypski en Voicst. Toch niet de minste namen in de Nederlandse muziekindustrie. Tijden heeft hij gewerkt aan zijn album, en dat is het helemaal waard. Het klinkt als Pete Philly & Perquisite met een iets pompeuzere sound. De nummers zijn in het engels en frans. En de taal past altijd precies bij het nummer.

Andere bijzonderheden aan het album is bijvoorbeeld het nummer Blow The Whistle On ‘Em. Het nummer is helemaal vocaal opgenomen, en wordt live ook zo uitgevoerd. Inclusief de drums, het gefluit en de bas.
Dit is niet zomaar een album. Deze is het luisteren waard. Dit album mag je niet illegaal downloaden, deze moet origineel in je kast staan.

Zeker luisteren: She Blew Like Trumpets, Blow The Whistle On ‘Em, Sorry.

Gepuclibeerd op Fashion Diva
29 maart 2009

Advertenties