Fashion Diva: Engelse meisjes


Als je het mij vraagt, zijn er wat betreft kleden wat regels. Heel belangrijke regels waar je je aan moet houden. Zo moet je de juiste kleuren dragen, de juiste lengte jurkjes, de juiste hoogte hakken en zo moet je kleding ook enigszins bij elkaar passen. Niet omdat ik dat wil, maar omdat je lichaam anders uit verhouding raakt. Of omdat je er gewoon een beetje uitziet alsof je niet thuishoort op de middelbare school.

En die regels lappen de Engelse meisjes aan hun laars. Als eerste: de lengte van de jurkjes. De meisjes in Engeland zijn over het algemeen wat kleiner, dus zijn de jurkjes zijn ook allemaal wat korter. Maar een oversized t-shirt is geen jurkje. Zeker niet met een doorschijnende panty eronder. In de metro in Londen stond een meisje met zo’n oversized t-shirt en een doorzichtige panty. Op het eerste gezicht een heel geslaagde matrozen-outfit, totdat ze omhoog sprong om de stang vast te houden zodat ze niet omviel. Met dat ze omhoog sprong, ging ook haar t-shirt omhoog. Dankzij haar doorzichtige panty kon ik genieten van haar lingerie die ze niet droeg. De outfit was geslaagd geweest als ze een maillot aan had getrokken die niet transparant was. Dit zijn dingen die ik helemaal niet wil zien.

Ook zijn de meisjes goed met zonnebrillen. Ze dragen allemaal heel leuke zonnebrillen. Qua kleur en model passen ze precies bij het hoofd en de outfit. Maar, de naam zegt het al, het is een zonnebril. Tenzij je Paris Hilton heet, draag je die niet in de ondergrondse. En aangezien Paris Hilton haar eigen chauffeur heeft, gaat ze niet met de metro. Dus wat doe je niet wanneer je meters onder de grond zit? Juist, een zonnebril opzetten. Doe niet alsof je diva bent, als je dat niet bent.

Dan hebben we nog de kleuren. Natuurlijk moet je geen geel dragen als je er bleek van wordt, maar dat snapt iedereen. Maar dat je niet twee vloekende kleuren bij elkaar moet dragen, dat snapt blijkbaar nog niet iedereen. Zo moet je niet groenbruine laarzen combineren met een warme cognackleurige tas. De tas was prachtig, de schoenen ook, maar de combinatie niet.

Laten we ook de trainingspakken niet vergeten. Want hoe sexy zijn ongeborstelde haren met klittenband erin dat doorgaat voor een haarband, verwassen sportbroeken met slobbershirts erboven. Nep-Uggs maken het plaatje compleet en daar was de slons-look weer.

En denk nog eens aan Lily Allen die ooit sportschoenen onder jurkjes droeg. Ze is niet de enige, want velen in Engeland volgen haar voorbeeld. Praktisch doch onelegant. Gelukkig blijven de geel geblondeerde breezer-hoofdjes uit in Engeland.

De Engelse meisjes kunnen qua stijl nog wat leren van de rest van de wereld. Niet dat wij als Nederlanders nou altijd zo goed gekleed zijn, maar bij ons is het tenminste geïntegreerd dat je raar aangekeken wordt als je er heel erg slecht gekleed bijloopt. En vergeet niet dat er een verschil is tussen alternatief en slecht gekleed.

Gepubliceerd op Fashion Diva
30 maart 2009

Advertenties