Mr Twitter


Ook ik doe aan Twitter. Het is een bron van vermaak. Het duurde even voordat ik door had hoe het allemaal werkte, voor ik ook maar één zogenaamde Follower had, en voor ik een interessant iemand had om te volgen. Maar op een dag kreeg ik een mailtje. ‘Blikvoer is now following you on Twitter!’ In de wolken dat ik een Follower had, klikte ik op de link. Blikvoer van de VARA. Het duurde niet lang of ik kreeg nog een email. ‘Giel3fm is now following you on Twitter!’ Ik volgde ook Giel en zo kwam ik nog allerlei andere leuke Twitteraars tegen. Joca en ik volgde elkaar, en ook Rutger, Roel en Rik volgden mij, en ik hen uiteraard. Hele levens werden op het internet gegooid, dankzij Twitter. ‘Ik ga even naar de wc’, ‘Leren voor geschiedenis’ en nog vele andere nutteloze details waren te vinden. Maar ook handige RSS-feeds van NU.nl. Bijna heel bekend Nederland doet aan Twitter, en dat levert ook altijd leuke Tweets op.

Want gister was de Mr Twitter verkiezing. De leukste Twitteraars werden genomineerd en er kon op gestemd worden. Op nummer één stond gisteravond Marco Borsato, wat Michiel Veenstra niet kon waarderen. In zijn show riep hij ons allen op om op hem te stemmen zodat hij eindelijk eens van Marco kon winnen. Marco liep de avondvierdaagse en werd ondertussen mentaal gesteund door Paul de Leeuw. Nico Dijkshoorn voerde verwoed campagne door iedereen onder te spammen met Tweets als:

Dijkshoorn als je geen zegeltjes wilt. Stem Dijkshoorn http://bit.ly/dYNll
about 6 hours ago from TweetDeck
Dijkshoorn, voor samenleving. http://bit.ly/dYNll
about 14 hours ago from TweetDeck
Stop de dingen enzo. Stem Dijkshoorn. http://bit.ly/dYNll
about 15 hours ago from TweetDeck
Zeg nee tegen hertjes. Stem Dijkshoorn http://bit.ly/dYNll
about 15 hours ago from TweetDeck
Steun de slachtkuikens. Stem Dijkshoorn. http://bit.ly/dYNll
about 15 hours ago from TweetDeck
Geef zeehonden een kans. Stem Dijkshoorn. http://bit.ly/dYNll
about 15 hours ago from TweetDeck
Dijkshoorn, als je van bomen houdt. http://bit.ly/dYNll
about 15 hours ago from TweetDeck
Dijkshoorn, als je niet van schoonzwemmen houdt
about 17 hours ago from TweetDeck
Zeg nee omdat het kan. http://bit.ly/dYNll
about 17 hours ago from TweetDeck
Slopend zo’n verkiezingscampagne.
about 17 hours ago from TweetDeck
Wat kan ik eigenlijk winnen?
about 17 hours ago from TweetDeck

Nico was blij met al zijn Tweets. Hij leek ietwat tevreden toen hij constateerde dat veel van zijn Followers hem ‘unfollowden’. Interessant. Ondertussen was Michiel Veenstra chagrijnig op de radio te horen, de organisatoren van de Mr. Twitter hadden hem eruit gegooid. In plaats daarvan riep Michiel de mens op om op hem te stemmen bij de Ms Twitter verkiezing. Een gefrustreerde Domien Verschuuren riep iedereen op te stoppen met de onzinnige verkiezing, waarnaar Michiel Veenstra vroeg of hij misschien aan het verliezen was.

De wedstrijd is nog lang niet afgelopen, maar de verkiezingscampagne op Twitter is niet meer zo fanatiek aan de gang als eerder. Inmiddels is Nico Dijskhoorn Marco Borsato voorbij gegaan, en ook Michiel Veenstra is weer op zijn plek op nummer drie. Hacker en weblogger Mutsaerts staat op nummer twee, en met stip op nummer een staat Rutger Castricum van Powned. Wat is het toch heerlijk om geen leven te hebben. Twitter is een bron van vermaak. En ik heb mijn passie gevonden. Ik word verslaggeefster. Van Twitterwedstrijden. Of ik blijf gewoon lekker Twitteren.

Advertenties

Een Reactie op “Mr Twitter

Reacties zijn gesloten.