TED.nl: I Would Stay. Nou, niet dus.


Mocht je onder een steen geleefd hebben of moet je iedere keer weer moeten huilen tijdens het nieuws dat je zodoende niet meer kijkt of luistert, Krezip houd ermee op. Het is de afgelopen week groter nieuws dan ooit. Groter dan het zedendelict in Den Bosch, groter dan het feit dat de economie nog meer zal krimpen dan men dacht en al helemaal groter dan het feit dat Twitter zijn onderhoudswerkzaamheden uitstelt zodat Iranese demonstranten kunnen communiceren.

Er wordt altijd gezegd dat met op het hoogtepunt moet stoppen. En bij deze is het hoogtepunt voor Krezip officieel aangebroken. Niet alleen omdat ze na bijna twaalf jaar nog steeds steengoede nummers schrijven, maar vooral omdat ze nooit eerder zo veel te horen waren op radio en tv. Geen enkel medium is de afgelopen week nog veilig geweest.

Wie geeft deze media ongelijk. Zelfs Giel Beelen pinkte dinsdag een traantje weg toen ze voor het laatst bij hem in de studio waren, niet geheel onlogisch nadat ze al zeventien keer eerder waren geweest. In ieder ander programma en elke supermarkt werd er ook maar een klein beetje aandacht gegeven aan de band die net zo bij Nederland hoort als Guus Meeuwis, Marco Borsato en Jan Smit. Er is voor ieder wat wils in dit kleine kikkerland.

Stiekem pinkt iedereen een traantje weg om het feit dat Krezip ons zo abrupt verlaat. Niet dat Krezip het ons niet aankondigde, maar diep in ieders hart was er hoop dat ze toch nog even zouden blijven. Eind juni is het definitieve hoogtepunt, tenminste, daar gaan wij vanuit. Op 27 juni geeft Krezip officieel haar laatste show. Dan zal het doek vallen. En vanaf die dag is het wachten op een reünie. Want al met al is Krezip een band die over tien jaar ongetwijfeld succesvoller bij elkaar komt dan de Spice Girls.

Deze column werd eerder gepubliceerd op TED.nl.

Advertenties

3 Reacties op “TED.nl: I Would Stay. Nou, niet dus.

 1. Ik dacht toen ik begon te lezen de hele tijd ‘huh, maar…… dat is toch al vet lang geleden?’ tot ik las dat je column al eerder is gepubliceerd.
  Maar inderdaad, ze komen vast ooit weer terug voor een reunie.

  Like

 2. Krezip is gewoon echt mijn favorite band. Iedere dag luister ik minstens een liedje van hen en nu houden ze er gewoon mee op, ik vind het zo jammer!

  Like

 3. Het is inderdaad jammer dat Krezip stopt, ze kond goed zingen en het was gewoon goeie muziek!
  Jammerjammerjammer

  Dankjewel dat je me wilt linken!

  Like

Reacties zijn gesloten.