Week achtenveertig


Wanneer Mayhem geen hotelkamer afbreekt, doet Esmee Denters het wel. De 21-jarige zangeres is dinsdagochtend haar hotelkamer uitgezet omdat ze aan het zingen was. Geluidsoverlast dus. Verder heeft David Beckham astma, uberstylist/volidioot Bastiaan van Schaik brengt een kookboek voor topmodellen op de markt, AZ loopt zijn zege mis, de chihuahua van Jan Smit heeft het loodje gelegd én als kers op de slagroom: Robbie Williams is niet verloofd. Zo, nu je het belangrijkste nieuws weet, is het tijd voor het onbelangrijke.

Groot feest in de Rai afgelopen maandag. Ruim 64.000 mensen zouden daar worden geprikt tegen de Mexicaanse griep. De werkelijke opkomst lag tussen de 60 en 80 procent. Huilende kindertjes werden getroost met ballonnen en zingende entertainers. Men moet toch wat. Nederland is in de ban van het H1N1virus, terwijl Mexico inmiddels geteisterd wordt door het dengue-virus. Dit potentieel dodelijke virus is een tropische ziekte die in tijden al niet meer zo heeft toegeslagen als nu. Gelukkig kunnen we ons in Nederland ook over heel onbenullige dingen zorgen maken. Zo werd er een artikel gewijd aan het feit dat het maandag een onstuimige dag was. Ah, dat hadden we zelf nog niet gemerkt.

Als je dacht dat Gooische Vrouwen alleen een fictieve serie was, heb je het toch mooi mis. Een man uit Laren, niet Berend Botje, die ging naar Zuidlaren, leverde een 41-jarige plaatsgenote af bij het politiebureau in het pittoreske Huizen. Op zich is dat natuurlijk niet heel bijzonder, maar het feit dat zij in een kofferbak zat, leek deze situatie toch een beetje verdacht. Gelukkig was zij niet een lijk dat gedumpt werd in de vuilnisbak, zoals een de 30-jarige koerier uit Leidschendam deed met zijn post. Maar goed, liever een ritje in de kofferbak dan 23 jaar in coma, niet? Rom Houben lag 23 jaar in coma. Door zijn verlamde status kon de inmiddels 46-jarige Belg niet duidelijk maken dat hij al die tijd gewoon bij kennis was.

’s Werelds grootste deeltjesversneller is weer een feit. Na de mislukte start in september vorig jaar werd het experiment vorige week opnieuw gestart. Het project is wat omstreden, omdat er zwarte gaten zou kunnen ontstaan waardoor de wereld er in zou verdwijnen. Nou ja, dan weten we meteen allemaal wat er in zo’n zwart gat zit. Het CERN ontkent overigens dat dit kan gebeuren. Mocht dit wel gebeuren, dan zitten we ook niet meer met het probleem dat de D66 provincies wil opheffen. De provincies hebben volgens de partij geen overheidslaag. Fractievoorzitter Pechtold denkt aan het vierendelen van Nederland.

Jongeren komen tot 2014 moeilijk aan een baan. De verslechterde arbeidskansen blijven nog even aanhouden, dus. Niet alleen jongeren. Ook bonden en werkgevers van ProRail protesteerden ongeveer tweehonderd baanmedewerkers met de leus ‘Klerk, wij willen werk.’ En bijna nog meer werkloosheid. Even leek het College te Nijmegen te wankelen. Uiteindelijk heeft het College besloten demissionair verder te gaan.

Als laatste kan ik jullie vertellen dat er eindelijk gerechtigheid is. Ik doel niet op Esmee Denters die eindelijk is beschuldigd van geluidsoverlast, maar op een reclame die is beschuldigd van geluidsoverlast. De reden dat ik iedere ochtend chagrijnig wakker werd is dit. En nu is er dus eindelijk gerechtigheid.

Advertenties

2 Reacties op “Week achtenveertig

  1. ‘Niet Berend Botje,’ HAHA!

    Hele leuke blog, echt geweldig geschreven en een mooie lay-out (zelf ben ik niet zo’n held met HTML).

    Nog bedankt voor je reactie op m’n eigen blog!

    Like

Reacties zijn gesloten.