Fashion Diva: Herken de foute jongen (2)


Trouwe lezers zullen ongetwijfeld het vorige deel van deze column ook gelezen hebben. In mijn korte leven, ben ik al heel wat foute jongens tegen gekomen. Het leek me een goed idee mijn wijsheid en levenservaring –nou ja- met trouwe lezers te delen. De prototypen ‘foute jongens’.

De muzikant
Je zult hem ongetwijfeld kennen. Hij speelt gitaar –hoe sexy, heeft een stoer emokapsel, en de meest lieve verlegen uitstraling die je ooit hebt gezien. Talent heeft hij ongetwijfeld, en dat weet hij. Hij is dan ook altijd helemaal vol van zichzelf. En van zijn fans. Tientallen meisjes sieren zijn verschijning. Het zijn dan misschien wel meisjes die veel te jong voor hem zijn maar dat maakt hem niets uit. Met zijn enorme arrogantie is nog te dealen, die weet hij vakkundig te verbergen, maar met het feit dat je hem nooit voor jezelf hebt, is een afknapper. Hij vindt zichzelf publiek bezit.

Het model
Fotogeniek, ontzettend knap, veel vrienden op Hyves en ontzettend ijdel. Het model is die jongen die je ziet lopen in zijn dure Nudie-broek, met zijn Bjorn Borg-boxer gematched bij de rest van zijn kleding. Zijn huid lijkt gepoederd en stiekem verdenk je hem ervan dat hij af en toe de mascara van zijn moeder jat. Zijn hyves staat vol met foto’s van zijn shoots en al zijn foto’s zijn talloze keren gerespecteerd. Het meest erge is dat zijn kast voller staat met beautyproducten dan jij ooit hebt geprobeerd. Juist, veel te veel. Je moet het ook niet wagen om aan zijn haar te komen, en hij heeft alleen tijd voor jou als dat hem uitkomt. En in het bijzijn van andere meisjes kleffen? Nee hoor, nee.

De kunstenaar
Hij is artistiek, en dat is te zien. Hij is modieus doch alternatief. Zijn afzakmutsjes zijn goed gematched met zijn grote bril met een donker montuur en zijn broek waar kunstig geplaatste verfplekken opzitten die er nonchalant uit moeten zijn. Hij is immers altijd bezig met schilderen, fotograferen en beeldhouwen. Een belangrijker karaktereigenschap is dat hij kunst in alles ziet, wat knap vervelend kan zijn. Mocht je het helemaal goed getroffen hebben, dan doet hij elke ochtend een jointje voor hij op weg gaat naar de kunstacademie. Dat bevordert immers het expressief werken.

De sportman
Dit type heeft het lichaam van Adonis, een lichaam om bij weg te dromen. Het zweet dat sexy langs zijn gezicht druppelt wanneer hij intensief over het sportveld –zijn domein- rent. Zijn leven draait om sport, conditie en mooie meiden. Van een biertje drinken, of twee is hij ook niet vies, en die sport beoefent hij dan ook graag. En wie mag hem weer dronken en al kotsend uit de kroeg in bed stoppen? Juist, jij. Je zult waarschijnlijk weinig meer betekenen dan een mooie scharrel. Je kunt het uiteraard als een compliment zien, maar zie het eerder als naïviteit waar je van leert.

De student
Is te herkennen aan zijn knappe gezichtje, zijn strakke kapsel dat nonchalant achterover zit. Het is iets langer en netter dan de gemiddelde jongen, en daarvoor moet hij ook vaak zijn hand door zijn haar halen. Zijn kleding is netjes doch casual. Mooie leren puntschoenen met een spijkerbroek en een leren jack zijn zijn favoriete outfit, maar zo af en toe moet hij ook in pak voor zijn presentaties aan de universiteit. Hij geniet volop van het studentenleven –en wie neemt dat hem kwalijk, en aan relaties denkt hij voorlopig nog even niet. Je kunt het bindingsangst noemen, maar genieten van het leven als (merk)slet is een betere benaming. Wie kijkt hem erop aan?

Daarnaast hebben we nog de ‘mooiboy’ (nog een stapje erger dan Het Model, want hij is helemaal niet zo mooi), de backpacker (die er vandoor gaat na één date) en de surfdude (elk strand een ander schatje). De arrogantie is typerend voor het soort ‘foute jongens’. En uiteraard tref je zelden een ander type. Maar van fouten kunnen we leren. Zodra ik een man ben tegengekomen die ‘best of all worlds’ heeft, zal ik jullie informeren waar ik hem gevonden heb.

Gepubliceerd op Fashion Diva
9 maart 2009

Advertenties

4 Reacties op “Fashion Diva: Herken de foute jongen (2)

  1. Erg leuk geschreven!!
    Tsjah, foute jongens.. Ik houd er wel van, muhaha. Ik vind het heerlijk als een jongen arrogant is (maar niet te).

    Like

  2. Hun enige gemeenschappelijk kenmerk is anders toch wel opvallend: allemaal worden ze aanbeden door vrouwelijk schoon. Wie is er dan fout :).

    Like

Reacties zijn gesloten.