Doe maar niet wat Frank Sinatra ooit zei.


Het is een mooi beeld om te zien hoe de kudde zich aanpast na het vallen van een beetje sneeuw. Ik zal eerlijk zijn: ik houd niet van sneeuw. Mits het met kerst is en ik de deur niet uit hoef en ik dus gewoon en mooie jurkjes en op hoge hakjes kan blijven lopen. Een beetje decadentie misstaat immers niemand.

Vandaag was het feest voor een groot deel van Nederland. Sneeuw. De eerste sneeuwvlokken van het seizoen 2010/2011 dwarrelden hier in Utrecht rond een uur of half vier naar beneden. Dat nadat zo ongeveer iedereen uit Zwolle, Groningen, Nijmegen, Arnhem en eigenlijk alles aan de rechterkant van Nederland foto’s had getwitterd. Ook brak er een virtueel sneeuwballengevecht uit op hetzelfde medium. Ik vraag me nog steeds af waarom mensen het plezierig vinden een virtueel sneeuwballengevecht te houden. Maar dat geheel terzijde. Sneeuw viel. De stemming sloeg om. Bijna wonderbaarlijk.

Na de ellendige herfstdepressie lichtte allerlei gezichtjes op. Sneeuw. Alsof het iets magisch is. Spontaan werd de wereld vrolijk. Kerstliedjes werden opgezet. Plannen voor sneeuwpoppen werden gemaakt. Iglo’s werden ontworpen. Dat de treinen over slechts een paar dagen niet meer rijden omdat er toch wel iets mis is met de oorwarmers van de wissels bedacht niemand. Dat iedereen straks weer met blauwe plekken liep omdat uitglijden onvermijdelijk is wilde niemand weten. Ook onvermijdelijk zijn de straatschoffies die sneeuwballen in ijs veranderen en daarmee onschuldige voorbijgangers op uiterst vervelende plekken weten te raken. De kou. Niemand denkt aan de kou. Aan de sneeuwvlokken die in je ogen zitten waardoor fietsen een soort suïcidale bezigheid wordt.

En dan het meest ellendige van de winter. De UGGS. Die ellendige schapenwollen pantoffels. Ze zijn ongetwijfeld heel warm, maar zeer onflatteus. Typisch genoeg loopt heel Utrecht ineens op UGGS of iets wat daar enigszins aan gelijk staat. Wintersportjassen worden uit de kasten getrokken. Maffe oorwarmers komen uit de mottenballen. Waarom? Waarom je wapenen tegen de zogenaamde kou met afgrijselijke outfits? Het leukste is misschien nog wel dat het helemaal niet veel kouder is dan wanneer het niet sneeuwt.

Maar goed. He. Dat zal wel aan mij liggen. De winter is hartstikke leuk. Super. Wacht maar tot jullie straks weer allemaal vastzitten op Utrecht Centraal. Wacht maar tot jullie weer non stop uitglijden. Dan vinden jullie de winter ineens een stuk minder leuk. Ik kan niet wachten tot de bloesems weer gaan bloeien en het lentezonnetje weer tevoorschijn komt.

Foto.

Advertenties

Een Reactie op “Doe maar niet wat Frank Sinatra ooit zei.

Reacties zijn gesloten.