Hoe word ik een confettikind?


Het lijkt toch allemaal wat, die confettigeneratie. Steevast geluk, altijd hip en veel te veel vrijheid. Een droom voor ieder mens is toch wel leven als een kind van de confettigeneratie. En hoe moeilijk dat ook lijkt, het valt allemaal reuze mee. Een confettikind word je écht zomaar. Met een beetje inspanning hoort iedereen bij de confettigeneratie.

Hipheid is alles
Dat begint al bij de studie. Iets universitairs, bij voorkeur. Confettikinderen zijn immers hartstikke slim. Het beste is een studie met het woord ‘media’ erin, de rest maakt niet zoveel uit. Ook de studie Wijsbegeerten en Politicologie doen het goed. Zeker Wijsbegeerten, een stukje relativeren in het drukke leven van een confettikind. Vervolgens kun je boeken gaan schrijven. Naast een hippe studie is ook hippe kleding van belang. Vans zijn hip, dus die doen het altijd goed. Verder is hippe kleding een zeer breed begrip. Kijk een beetje af van medeconfettigenoten, zolang je maar een klein beetje meeloopt met de mode en er een alternatieve twist aan geeft kun je de plank bijna niet misslaan. Als laatste moet je hippe taal gebruiken. Woorden als ‘epic’ worden veel gebruikt. Gebruik ook veel internettermen. Die zijn velerlei engels. Dat staat veel cooler dan Nederlandse woorden. Als laatste: zonder hippe gadgets hoor je er niet bij. Aanschaffen, die iPad.

Nrc.next
Een krant onder je arm terwijl je milieuvriendelijk over het perron banjert is natuurlijk een must om sophisticated over te komen. Wanneer er een Sp!ts onfer de arm gedragen wordt, kan er vaak gesproken worden over een middelbare scholier en daarmee een post-confettikind. Die wonen immers meestal nog bij de ouders en hebben zodoende nog geen eigen krant. Dé krant die een écht confettikind onder de arm heeft is de nrc.next. Met daarin slechts één groot artikel waarnaast nog een kader met uitleg staat. Zo hoef je niet zoveel te lezen maar kun je wel meepraten in de hippe koffiebar waar je voor college uiteraard nog even langsgaat. Duiding, noemen ze dat, of een stukje onwetendheid wegwerken. De rest van de confettibode, zoals de krant ook wel eens wordt genoemd bestaat uit heel veel plaatjes, columns en hier en daar wat actueels. Deze doorgaans blije krant is een aanrader voor iedep confettikind.

Twijfel
De confettigeneratie staat bekend om zijn vele keuzevrijheid. Twijfelen is daarom van belang voor een confettikind. Of het goed is voor de ontwikkeling, Joost mag het weten. Als confettikind heb je vele keuzes en moet je altijd proberen de juiste te maken. Of, zoals een echt confettikind betaamt: kies niet, doe het allemaal. Immers, de confettigeneratie is overgetalenteerd en joeft daarom niet te kiezen. Er gaan tegenwoordig 25 uur in een dag, dus met een beetje planning hoef je niet te kiezen. Twijfelen hoort er wel bij, maar uiteindelijk besluit je toch alles maar te doen. Twee studies is helemaal niet raar. Schrijven voor een hippe blog ernaast is overigens ook altijd mooi meegenomen.

Geluk is maakbaar
Men zegt het altijd zo mooi: geluk zit in de kleine dingen. En laten die kleine dingen nou net hartstikke maakbaar zijn. Neem de deur van de trein. Een beetje confettikind krijgt het keer op keer voor elkaar de deur te laten stoppen op zijn of haar plaats van het perron. Stukje wiskundig inzicht, veel treinreizen, dat soort dingen. Net als groene lichten. Met het juiste tempo qtaat het stoplicht altijd op groen. Is dat een dag niet zo, dan weet je als confettikind dat je depressieve verhalen mag schrijven in je dagboek, het is een mokdagje. Het kan natuurlijk niet altijd meezitten. Gebeurt slechts eenmaal in de maand. De rest van het geluk zit in intelligentie, brutaliteit en een klein beetje talent. Immers, een brutaal mens heeft de halve wereld. Netwerken is geluk maken. Nog even en er zitten alleen nog maar confettikinders bij De Wereld Draait Door.

 Foto

Advertenties

3 Reacties op “Hoe word ik een confettikind?

  1. Ik heb nog nooit van het begrip confetti-kind gehoord, maar ik voel me enigszins aangesproken (abonnement op de nrc next, universitaire studie). Maar ik vind het niet per se iets slechts hoor ;) Ik kan wel ergere generaties/groepen bedenken.

    Like

Reacties zijn gesloten.