Het festivalliefdesverhaal van Marcin en Malou


Zeven jaar geleden ontmoetten ze elkaar. Op Nachtbrakers. Sindsdien komen Marcin en Malou ieder jaar terug om mee te werken. Én ze zijn een stel. “Voor mij was het liefde op het eerste gezicht. Voor hem op het tweede.”

Dit jaar stonden ze met de Photomatic op Nachtbrakers Festival. Een soort pasfotohokje waar je met een leuk decor foto’s kon laten maken. Ze doen al een paar jaar dingen met foto’s. “Twee jaar terug konden mensen ook foto’s laten maken. Die stuurden we dan later op.” Vertelt Marcin. “Dit jaar is het digitaal en kunnen de foto’s meteen worden afgedrukt.” Anders dan voorgaande jaren dus. De Photomatic is ook net nieuw. “Dit is de eerste keer dat we hem echt gebruiken. Het is vooral voor dit soort evenementen leuk. Of bruiloften en partijen.”

“We hebben elkaar ontmoet op de kunstacademie. Ik had Marcin al een keer gezien, maar hij mij niet,” vertelt Malou. Het was dus eigenlijk liefde op het tweede gezicht. “Voor hem wel. Voor mij niet. Ik vond hem wel leuk.” Voor Marcin duurde het even voordat hij haar door had. Op Nachtbrakers was het wel meteen raak. “Toen we elkaar daar ontmoeten was het meteen goed.” Dat is duidelijk, want na zoveel jaar zijn ze nog steeds bij elkaar. “Dit jaar is het precies zeven jaar geleden dat we elkaar hebben leren kennen.” Malou begint erbij te stralen. “Op 21 mei, ook op Nachtbrakers. Dit is dus eigenlijk ons jubileum.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst? “Op dit moment zijn we heel hard bezig met ons eigen bedrijf. We doen veel verschillende projecten,” vertelt Marcin. “Laatst hebben we bijvoorbeeld voor een winkel een hele muur ontworpen. Het moest bij de winkel passen. Dat zijn klussen die we bijvoorbeeld doen.” Het bedrijf is op dit moment nog flink aan de weg aan het timmeren om volledig te draaien. Blijven ze dit voor altijd doen? “Dat is wel de planning!”

Dit interview verscheen eerder in Nachtbrakers Magazine.

Advertenties