Interview: DearWorld


De afsluitende act Dearworld liet op vrijdag een diepe indruk achter. Ze staan garant voor zowel keiharde electro als ballads met diepzinnige teksten. Het kwartet kwam elkaar tegen op een techno feestje en besloten daarna hun muzikale krachten te bundelen. De vier waren afzonderlijk van elkaar muziek aan het maken, allen in een compleet verschillende stijl. Slechts één ding hadden ze gemeen, hun passie voor elektronische muziek. We spreken de band net na hun optreden.

Drie jaar hebben de bandleden geëxperimenteerd, voordat ze met hun muziek naar buiten traden en dat ging zeker niet onopgemerkt voorbij. Op verschillende podia in Nederland en België liet Dearworld een geweldige indruk achter. Snel wordt duidelijk dat de band niet alleen maar elektronische muziek maakt, er zit een boodschap in. De naam Dearworld komt dan ook niet zomaar ergens vandaan.

Nadat de bandleden loskomen spreekt zanger Robin (25) over het ‘idealisme’ van de teksten en de naam ‘‘Dearworld’’.‘‘Onze liedjes gaan niet enkel over liefde, we zien het in groter perspectief. Daar komt ook de naam vandaan, we willen de luisteraars meegeven dat er meer is in de wereld. Juist daarover willen we onze luisteraars laten nadenken!’’

De twintigers werken nu nog. De één in een kledingzaak, de ander in een bioscoop. De andere twee zijn ingenieur en student. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat de band hun brood kan verdienen met de muziek. Dat is slechts een kwestie van tijd zover wij dat kunnen inschatten.

De afgelopen tijd heeft de band op veel podia gestaan. Zo waren er dus ook mindere optredens: “Waddinxveen!” roept de bassist. “Daar speelden we nadat er een prijs werd uitgereikt. Dat duurde zo lang dat er op een gegeven moment geen publiek meer te bekennen was! Toen besloot de zanger in een paarse jurk op te treden.’’ De bandleden lachen.

Als je niet weet dat de band pas sinds 2008 bezig is, denk je waarschijnlijk dat de jongens al tien jaar samen spelen. De chemie is goed, zowel op als naast het podium.

Waar de band over vijf jaar is? “Hier!”, roept de zanger. “Dan hebben jullie het Dolfinarium erbij getrokken en is dit festival minstens net zo groot als Lowlands!”

De band hoopt voornamelijk muzikaal nog te kunnen groeien. Ze hopen daar natuurlijk veel mee te bereiken, “maar muzikale progressie vinden we belangrijker dan bezoekersaantallen.”

Dit interview verscheen eerder in Nachtbrakers Magazine en is samen geschreven met Jeroen van Zanten.

Advertenties