De voordelen van een verregende vakantie.


Elk nadeel heeft zijn voordeel of zoiets. Het glas is altijd halfvol. Dus het kan niet anders dan dat er talloze voordelen zitten aan een verregende vakantie. En ja hoor, na een aaneenschakeling van buien kwamen er zomaar allemaal voordelen van een verregende vakantie in mij op. Ik weet niet hoe het in de rest van nat Europa zit, maar mijn vakantie kan niet meer stuk.

  1. De kroeg is nooit zo gezellig als wanneer het regent. Ook in het buitenland niet. Om nog maar niet te spreken van de whisky en berenburg die veel lekkerder smaken als het koud en verregend is buiten.
  2. Het begrip ‘achter de geraniums zitten’ krijgt een geheel nieuwe dimensie in je caravan.
  3. Ja, was je toch bijna weer vergeten hoe leuk Triviant is. En monopoly. En mens erger je niet.
  4. Je wist wel dat je die paraplu niet voor niets mee had genomen. Dat je zwemkleren en badhanddoek voor niets mee zijn neem je dan maar voor lief.
  5. Kom je toch mooi even onder die vleeskeuring in het zwembad uit. Plus, flirten met de badmeester gaat ’s avonds altijd beter als er geen hordes wulpse meisjes om hem heen dringen.
  6. Blijk je dus gewoon een sudoku-talent te zijn.
  7. Modderworstelen. Zonder dat je een modderbad hoeft te creëren. Die ligt dus al om je caravan heen. Ideaal.
  8. Geen enkele vakantie ben je ooit zo op de hoogte geweest van de Tour de France. De camping-kantine heeft een televisie waar je de ganse dag naar de tour kunt kijken.
  9. Heb je dus mooi eindelijk de tijd om een boek te schrijven. Een boek schrijven is hip en tegenwoordig hoor je er niet meer bij als je niet op z’n minst in je twitterbio hebt staan dat je ‘een boek schrijft’ of ‘auteur van Kutboek, ISBN:…’ Dus, typen met die vingers.
  10. Facebook en Twitter waren nog nooit zo spannend. Komkommertijd of niet.
Advertenties

3 Reacties op “De voordelen van een verregende vakantie.

Reacties zijn gesloten.