De buschauffeur die mijn dag verpestte. #gvu


GVU Klachtenformulier, uw reactie:
Aangezien de bussen niet heel regelmatig rijden besloot ik een sprintje te trekken naar de bus. Hij wilde wegrijden maar deed toch nog de deur voor me open. Ik bedankte hem, maar wat ik kreeg was stank voor dank. Ik zal het gesprek reconstrueren vanaf het moment dat ik mijn buskaart liet zien.
Buschauffeur: Heb je je verslapen ofzo?
Ik: Nee?
Chauffeur: Nee, nee. Mag ik de achterkant even zien?
Ik: Ja? Maar dat is die van vorige maand.
De bus reed dus ik stond niet erg stabiel zoals u begrijpt.
Buschauffeur: Is het te moeilijk voor je?
Dat ging op een vrij denigrerende toon. Vrij? Nogal, ik had even de neiging om uit te stappen, maar dat plezier gunde ik uw werknemer niet.
Ik: Waarom wilt u de achterkant zien?
Chauffeur: Gewoon. Vind ik mooier.
Fetisjist. Mijn busabo ziet er uit als een regulier treinkaartje. Zoals u en ik die kennen. Als hij naar mijn stamkaart had gevraagd had ik dat volkomen logisch en terecht gevonden, maar dit was slechts treiteren. Ik snap dat chauffeuren op de vroege morgen verschrikkelijk is, maar met dit soort idioten op je loonlijst lok je geweld jegens buschauffeurs uit. Overigens heb ik de buschauffeur met geen vinger aangeraakt. Sterker nog, ik heb hem een fijne dag en veel plezier gewenst. Met een vleugje sarcasme, ja. Hopelijk snapt hij het. En ik hoop dat u de buschauffeur wilt berispen op zijn gedrag.

Met vriendelijke groet,
Ingelise de Vries

Advertenties