DeJaap.nl: SBS komt met nieuwe talentenjachten


Ondertussen op het hoofdkwartier…

Goed, jongens, we zitten hier niet voor niets. De talentenjachten verloederen. We moeten onszelf blijven vernieuwen, daarom zijn jullie hier. We gaan even wat concepten uitpluizen. Ik heb hier drie concepten die we gaan uitwerken. Luisteren jullie even mee?

We willen normale mensen. Echt normale mensen hebben we natuurlijk niet op de commerciële. Dan ga je maar bij de NCRV werken. Ja, jij ook, stagiair. Ik weet wel dat je liever bij de publieke zou zitten, maar dat zit je niet, want stiekem ga je toch voor het grote geld. Ja. En mijn koffie is op. Eerste concept. Even eerlijk, we zijn nu wel een beetje uitgekeken op die baby van Barbie, niet? Dus, ik stel voor dat we ‘Barbie’s Next Baby’ introduceren. Inclusief voorrondes en liveshows. Babies in de categorie van 6 tot 12 maanden. Ik dacht aan auditierondes op knuffeligheid, knoeien ze schattig, kortom, hetgeen dat mensah leuk vindah. Daarnaast auditeren de babies op kledingstijl, uiterlijk is alles op tv. Make upje erop is niet genoeg, we willen natuurlijke schoonheid. We gaan op zoek naar baby nummer twee.

Het tweede concept is iets ingewikkelder. De Bacherlorette met bekende mensen. Zoals jullie allemaal weten is Scarlett Johansson weer single. Nou, dat wordt dus de eerste kandidaat voor een tiendelige serie. Iedereen wil naar een lekker wijf kijken, zodoende Scarlett. Het zou mooi zijn als we een Uit de Kast-achtige twist aan het hele programma kunnen geven, dus doen er naast bloedmooie mannen ook gewoon bloedmooie vrouwen mee. Dat trekt gewoon kijkers. Ik heb al even geïnformeerd bij Arie, ik heb hem bijna zo ver het programma te presenteren. En natuurlijk werken boeren als een malle, dus er zit sowieso een lesbische boerin en een boer met een raar accent in. ‘Scarlett’s Nieuwe Liefde’ wordt een kijkcijferkanon, jongens. Zie het voor je, een huis op Ibiza. We schieten komend voorjaar in Huis Ibiza. Volgend seizoen gaan we voor Estelle. Iets minder lekker wijf, maar moeten we het mee doen.

Volgende concept twijfel ik nog over de naam. ‘Oh Oh Occupy’ of ‘Mars der Beschaving’. Dat tweede heb ik zelf verzonnen, origineel, hè? Klinkt ook intellectueel, dus daar trekken we wel een nieuw publiek mee. Ik dacht aan tien jonge kunstenaars in een grachtenpand in Amsterdam. Verdulleme, stagiair, wat zei ik nou? Mijn koffie is op! Goed. We moeten dan wel even een scriptje schrijven, anders gaan ze nooit vreemd enzo, kunstenaars zijn in feite gewoon enorm saaie mensen. We nemen gewoon wel echte kunstenaars, en die houden we dan voor het lapje. Acteurs moeten we betalen, veel te duur. Die zelfbenoemde kunstenaars moeten het dan zien te redden in de grote boze kunstwereld. En daar steken wij als zender dan gewoon een stokje voor. Nog iemand anders een idee? Nee? Top. Aan de slag.

Ingelise de Vries (kinderloos, verliefd op Scarlett en kunsdtenaar) solliciteert hiermee naar een baan bij SBS wegens een supercreatief brein.

Dit artikel verscheen eerder op cult.dejaap.nl

Advertenties