DeJaap.nl: Peterprotest met een plaksnor.


Ironisch. Het ‘nieuws van het jaar’ sloeg in Nederland in op International Men’s Day. International Men’s Day, dat normaal in het teken van de gezondheid van de man staat, strijdt voor gelijke behandeling. Oftewel: het in het zonnetje zetten van positieve rolmodellen en het vieren van de dingen die de man bereikt heeft (echt, stelletje wijven). Dit keer staat International Men’s Day in het teken van Peter R. De Vries. Ons rolmodel. De volksheld.

Megastal vol kippen in zijn reet
Geinig wel, in mannenmaand Movember zat Peter daar op mannendag zonder snor. Ineens viel het me op dat Peter geen snor meer heeft. Peter protesteert blijkbaar niet ludiek tegen prostaatkanker. Althans, verscheidene mannen hebben me uitgelegd dat ze met een snor protesteren tegen kanker. Ik verwacht 30 november dan ook een grootse manifestatie op het Malieveld.

Peter zat op International Men’s Day snorloos bij entertainmentprogramma De Wereld Draait Door kunstig een megastal vol kippen eigenhandig in zijn reet te proppen. Glijmiddel: de dader, pardon, verdachte in de zaak Vaatstra is opgepakt. Met een grote voorraad uitroeptekens en een net wakkere zinsbouw (‘Wat een geweldig!!!’) kondigde Peter het ‘nieuws van het jaar!!!’ aan.

Commissaris O’Hara
En terecht natuurlijk, dat Peter zich daar voor gans intellectjuweel Nederland aftrekt op deze ontzettend hete cold case. Dat dacht ook DWDD die weer eens een groot ego de kans gaf zijn (figuurlijk) kleine lid te compenseren.

Peter kwam even vertellen over dit buitengewone resultaat. Dat de dader, pardon, verdachte een boer-geen-raketgeleerde is en geen asielzoeker. Raketgeleerde Peter was buitengewoon euforisch over deze buitengewone vordering in de zaak. Heeft Mickey Mouse toch weer even buitengewoon mooi opgelost, terwijl commissaris O’Hara met de handen in het haar zat. Zo impliceerde hij buitengewoon euforisch in DWDD.

Roger Moore, Hank Moody, Peter R.
Gelukkig wist hij zich later op de avond bij Pauw & Witteman enigszins te gedragen, maar dat kwam ongetwijfeld door O’Hara herself naast hem. Daarbij lijkt Jeroen Pauw me ook best intimiderend. (Meer redenen om uw VARA-lidmaatschap op te zeggen hier.)

Vergeet Roger MooreBarney StinsonHank Moody en Che Guevara. We willen allemaal Peter R. de Vries zijn.

Plaksnor
En eerlijk is eerlijk. Ere wie ere toekomt. Zonder Peter was deze zaak pas veel later of misschien nooit opgelost. Maar ik zal Peter pas écht kunnen waarderen als hij die megastal vol kippen uit zijn goedverdienende reet haalt. De rest van de wereld een keer rustig laat uitpraten. Het korps met wie hij zo buitengewoon goed heeft samengewerkt wat meer tot zijn recht laat komen. Tot die tijd protesteer ik met plaksnor tegen televisie met Peter R. de Vries. Sta op tegen Peter op TV!

Ingelise de Vries (3FM-kind) hoopt volgend jaar in de finale te komen voor de titel Schaamnaam van 2013. De andere optie is zo snel mogelijk trouwen met iemand die een achternaam met minder negatieve associaties heeft.

Dit stuk verscheen eerder op cult.dejaap.nl

Foto: Maarten Brante

Advertenties

Een gedachte over “DeJaap.nl: Peterprotest met een plaksnor.

Reacties zijn gesloten.