DeJaap.nl: De ideale vrouw


Lieve Jaap,

Eigenlijk was ik altijd wel vrij zeker. Zelfs voor iemand van mijn leeftijd. Het enige waar ik me zorgen over hoef te maken is dat Utrecht een overschot aan vrouwen heeft en een tekort aan mannen. Maar ik wil natuurlijk een hippe dude uit Amsterdam, ik zie geen probleem.

Sinds anderhalve week twijfel ik een beetje. Vind ik het leven een stukje moeilijker. Ik heb namelijk vorige week zondag het programma Lieve Liza gekeken. Je weet wel, dat programma naar het blad Liza. Waarschijnlijk gebaseerd op de Linda.

Whiskydrinker
Ik weet wel dat ik niet onzeker hoef te zijn. Ik bedoel, met mijn hoofd, lichaam en subtiele intelligentie. Ik heb een mooie kont, mooie benen, een vrij sexy stem voor een whiskydrinker, ik zeur slechts online, offline ben ik best te pruimen, geen behoefte een kind te baren, ben gek op gitaarmuziek en heb toch minstens twee hbo’s verpest. Toch toch faal ik als de ideale vrouw. Zo blijkt na het kijken van Lieve Liza. Ineens weet ik wat de ideale vrouw is. Ik ben weer een illusie armer en de wetenschap rijker dat al die mannen in de kroeg na twee uur vuige leugenaars blijken te zijn. Ik ben helemaal niet de ideale vrouw. Maar dat weten die mannen pas als ze nuchter zijn.

Ineens moet ik aan allerlei standaarden voldoen. Fuck dat hele feminisme. Allemaal voor niets geweest. De Dolle Mina’s zijn misschien baas in eigen buik, maar tegenwoordig ben je maar vreemd als je geen baby wil baren. Je hebt een ‘carrière’, maar voor een kind en je huwelijk (in de kerk, je bent superspiritueel) zet je alles aan de kant.

Puike Aston Martin
Als blondine kun je daarbij niet rijden. ‘Je kerel’ mag geen commentaar hebben op je slechte rijstijl. Ik heb dan misschien geen rijbewijs, maar de auto’s die ik tot nu toe bestuurd heb, zijn er kras- en nog ergerloos vanaf gekomen. Ik denk dat ik een puike Aston Martin zonder schade zou kunnen besturen, dankzij de liefde waarmee ik hem behandel.

Dominant zijn moet ook, blijkbaar. In de inrichting van het huis bijvoorbeeld. Alles roze. En overal hartjes. En bordjes met ‘Live and love‘ of ‘Home‘ en stenen kikkers die poseren als Boedha. Over dominant gesproken, bier drinken met zijn vrienden, dat moet een kerel niet doen. Hallo, zeg! Jeetje! Dat ik nou zoete witte wijn met ijs drink met mijn dinnetjes waar ik geregeld cupcakes mee bak of kralen mee rijg, a la, maar als hij bier gaat drinken met zijn vrienden? Moeten we als vrouwen niet willen met z’n allen. Straks praat hij over voetbal, waar ik niks van hoor te weten. De ideale vrouw blijkt niet eens te weten dat voetbal onder de 21 niet gaat over kabouters, maar over vruchtbare jongemannen. Nou, dat wist ik dus. Schaam ik me even.

En de jaloezie. Ik moet stinkend jaloers zijn. Op alles en iedereen. Op elke vrouw. Zelfs op mijn beste dinnetje.

Viva
Lieve Jaap, ik ben de kluts kwijt. Ik blijk niet de ideale vrouw. Wat ik zei, die mannen in de kroeg blijken na twee uur ‘s nachts vuige leugenaars. Wat moet ik doen? Meer Lieve Liza kijken om te weten hoe ik de ideale vrouw kan zijn? Of een brief schrijven naar deViva om erachter te komen hoe het echt zit? Weet jij het?

Liefs,
Ingelise

Ingelise de Vries (eigenlijk te jong voor vrouwenbladen) leest uit wanhoop iedere maand minstens zeven vrouwenbladen en kijkt, gênant, Lieve Liza.

Foto: Maarten Brante

Advertenties