ThePostOnline.nl: Ga nou eens echt op je bek, hypocriete lui


Watjes. Allemaal. Onze welvaart wordt tegenwoordig afgemeten aan de pushberichten van de NS. Er vielen gisteren drie vlokken sneeuw, en meteen werd de oorlogsdienstregeling ingezet. Een dramatische layoutverandering die te pas en te onpas op de NS-site wordt gezet bij blaadjes, laagstaande zon, tien graden boven nul of kouder, miezerregen, konijnenfoktijd op de Veluwe, een ruzie tussen twee Vara-meneren, een kind dat Godwin heet, oorlogsdienstregeling. Nederland in rep en roer. Drama. Commotie. Hamsteren.

Zeiksnorren
De schapenwollen pantoffels worden uit de kast getrokken. Eéndelige skipakken, wintersportjassen en andere aftandse kledij wordt tussen de mottenballen vandaan gehaald. Voor drie vlokken sneeuw. Snowboots, evenwichtshulpjes, boze tweets over de NS worden klaargezet. Zeiken over de lange rij voor de gratis koffie. Pessimistische zeiksnorren.

Optimisme. In tijden van crisis en sneeuw is dat het enige waar we wat aan hebben. Sneeuw verbroederd. Iedereen komt even kijken wat dat spannende witte spul uit de lucht nou is. Even voelen. Even de buurman gedag zeggen, die ook zo nieuwsgierig is. Het wachten op het station loopt steevast uit op een “Weertje, he?”-gesprek. De liefde van je leven ontmoet je tenslotte op het spoor. Niet meer thuiskomen en in de Jaarbeurs op een veldbedje slapen is avontuur. Over de liefde van je leven ontmoeten gesproken. Dan wel je tweede. Wat nou internet. Het echte leven is superspannend, tenzij je een pessimist bent. Bovendien is de koffie gratis. Gratis koffie. Gratis! Je bent Nederlander, dus je bent gek op gratis.

Stemrecht ontnemen
Waar we ons druk om moeten maken zijn de vrouwen en mannen die vandaag weigeren zich normaal aan te kleden. De mensen op Uggs. De mensen in die ééndelige skipakken. De mensen die niet drie jassen aantrekken, maar een ski-jas. Het is een lelijke, felgekleurde ski-jas. Ski-jas. Voor tijdens het skiën. Er ligt drie centimeter sneeuw en we hebben alleen in Limburg een heuvel. En niemand wil naar Limburg, dus skiën zit er gewoon niet in. Voor Uggs is er nóóit een excuus. Dat weet ieder weldenkend mens. Uggsdragers moet het stemrecht ontnomen worden, die mensen zijn niet bij zinnen. Net als de mensen die altijd roepen dat je ‘af en toe op je bek moet gaan’. Maar als er sneeuw ligt, wil ineens niemand meer op zijn bek gaan. Hypocriet. Trek die hakken aan en ga op je bek. De liefde van je leven ontmoet je niet alleen op het spoor, ook tijdens een valpartij.

Bouw een sneeuwbal
Vrouwen, trek die hakken aan. Pumps zijn niet verplicht, maar een verhoging bij de hak van minstens zeven centimeter is gewoon sexy. Mannen, trek die ski-jas uit. Pak je leren handschoenen, bouw een sneeuwbal en versier die vrouw. Sneeuw brengt het beste in mensen naar boven. Bovendien is de koffie gratis als je wilt opwarmen. En stop met zeuren maar geniet van die drie vlokken sneeuw. Ik ben sneeuwengelen maken. Op hakken.

Vrouwen op hakken kunnen zich vandaag melden op Twitter via #stijlvolindesneeuw.

Ingelise de Vries (vindt het nog belangrijk wat mensen van haar vinden) was heel trots op de enorme hoeveelheid likes op haar Facebookpost dat ze vandaag op hakken loopt.

Advertenties

Een Reactie op “ThePostOnline.nl: Ga nou eens echt op je bek, hypocriete lui

 1. Grappig om gaande weg meer over je te weten te komen. Gister alleen live met je gepraat over muziek en de uitstervende cd.
  Ook leuk.
  De NS, ja weet je wat het is,ik weet het wel. Wat het is. Als je ook wilt weten wat het is,laat maar weten,dan vertel ik het je.
  Want het is me wel wat.
  Volgende punt:
  Hoge hakken.
  Is te ruim. Je laat te veel ruimte over aan de drager en hiermee bestaatkans dat het daardoor toch niet het beoogde effect gaat hebben op in eerste plaats jou.
  Je viel me op door je skinny jeans en NAALDhakken.
  Lage grijze laarsjes met hoge naaldhakken.
  Verder zag ik niks.
  Dat is het.
  Naaldhakken en dan hoog.
  That’s the shit.En door die punthak glij je juist niet uit op opgevroren sneeuw en ijs.
  Kijk eens aan!
  Het is super dat je altijd op hakken loopt en je daarvoor hard maakt!

  Howard Sie.

  Like

Reacties zijn gesloten.