Kunst en mode komen samen in een pop-up store


Als Heleen van Royen’s pop-up store straks weer opgedoekt is, kun je een paar straten verder terecht voor een tijdelijke winkel van een heel ander kaliber. Geen literatuur: kunst en mode ontmoeten elkaar bij Magazijn Amsterdam op de Oudezijds Voorburgwal 153. Atelier E.B. presenteert daar de Ost End Girls Collectie van 15 tot 18 mei.

Het Stedelijk Museum presenteert in samenwerking met Magazijn Amsterdam de Ost End Girls Collectie van Atelier E.B., het label van de Schotse kunstenaar Lucy McKenzie en ontwerper Beca Lipscombe. Het is de tweede collectie die zij onder dit gezamenlijke label uitbrengen, en het is voor het eerst dat de kleding uit de nieuwe collectie te koop is.

Mannen en vrouwen

De Ost End Girls Collectie is een garderobe voor zowel mannen als vrouwen. De collectiebestaat uit geweven en gebreide kledingstukken als overjassen, werkkleding en cashmere track suits. Er zijn ook accessoiresverkrijgbaar, zoals metalen broches, halskettingen en badlakens in felle kleuren. In veel van de kledingstukken zijn abstracte motieven uit de Griekse oudheid verwerkt.

Op maat

De samenwerking tussen kunstenaar McKenzie en ontwerper Lipscombe is geworteld in een gedeelde interesse voor traditionele, kleinschalige productieprocessen en voor nieuwe manieren om zich tot kunst en mode te verhouden. McKenzie en Lipscombe werken voor hun collecties onder andere samen met de Schotse textielindustrie, bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige productie van onder meer wol en kasjmier, en kleine Belgische naaiateliers. Zij proberen de kosten laag te houden door de distributie in eigen hand te houden en de collectie via showrooms te verkopen. De kleding kan in de showrooms aangepast en besteld worden. Na de eerste presentatie in Amsterdam, reist de showroom deze zomer door naar Brussel, Londen en Edinburgh.

Advertenties