Kunsttour 2013: kunst op straat in Maastricht


Is Nederland klaar voor een nieuw kunstproject? Dat vraagt het Belgische kunstcollectief Am I Yours? zich af. Het collectief komt dit weekend naar Maastricht tijdens de Kunsttour 2013.

Wie geluk heeft kan tijdens Kunsttoer 2013 in Maastricht een van hun kunstwerken vinden en het (gratis!) mee naar huis nemen. De minder gelukkigen kunnen terecht in Landbouwbelang voor hun pop-up expo en open atelier.

Geniaal concept

Het concept is even simpel als geniaal: Am I Yours? is een groep Belgische kunstenaars die sinds juni 2011 op regelmatige basis hun creaties en kunstwerken verspreiden in het straatbeeld. Marketingtechnisch briljant: bij de kunstwerken zit telkens een begeleidende brief met informatie over het AIY?-concept.

Kunst achterlaten

Het concept. De kunstenaar fotografeert het creatieproces van zijn kunstwerk in zijn atelier. Hij of zij ‘dropt’ zijn kunstwerk op een openbare plaats en legt ook dat fotografisch vast. Iedereen die op dat ogenblik in de buurt is, maakt kans om de kunstwerken te vinden én gratis mee naar huis te nemen. Am I Yours? vraagt slechts één kleine wederdienst: mail een foto waarop het werk te zien is in zijn nieuwe omgeving. Zo krijgt het kunstwerk een levensverhaal en weet de kunstenaar dat zijn of haar creatie een nieuwe thuis gevonden heeft.

Kunst op straat

Tijdens het pinksterweekend komen de kunstenaars van Am I Yours? naar Kunsttoer 2013 om hun kunstwerken in Maastricht te droppen. Wellicht in de namiddag van zaterdag de 18e. Buiten alle evenementen, ligt kunst dit weekend dus gewoon op straat in Maastricht. Letterlijk.

Pop-up expo en open atelier

In deze gekraakte, voormalige graanfabriek zullen een aantal AIY?-kunstenaars gedurende drie dagen een pop-up expo houden en een open atelier organiseren voor iedereen die mee wil komen creëren. Daarnaast worden ook een aantal muzikanten en dichters uitgenodigd om het geheel muzikaal en poëtisch op te luisteren.

Nieuwsgierig wie exposeren en wil je graag langs? Dat kan. Check de Am I Yours-website voor alle informatie.

Dit bericht verscheen eerder op ThePostOnline.

Advertenties