ThePostOnline: Dionne Stax, de vrouw die altijd op TV moet zijn


Gisterochtend was ze er ineens. Tijdens het journaal. Ze vertelde over het leed in de wereld, over wat er in de kranten stond, over het weer, ze praatte wat over sport. Beheerst en duidelijk. Maar ik heb geen idee meer wat het nieuws van die dag was. Ik zag alleen Dionne Stax.

Waar was ze al die tijd? Waarom was ze nooit eerder op TV als ik nieuws consumeerde? Er was ooit, in een ver en verloren verleden ene Sacha. Ze deed het aardig. En die Eva, was ook wel grappig. Maar ze tippen bij lange na niet aan Dionne Stax. Niemand tipt aan Dionne Stax. Wie weet nu nog wie die meisjes van WNL zijn, of de hete Powned-verslaggeefsters? Jojanneke wie? Het hele vrouwenquotum wordt irrelevant nu Dionne Stax ’s ochtends het nieuws brengt.

Too long, didn’t watch

Een paar weken terug waren we tijdens een Hackaton journalistieke concepten aan het bedenken. Met verschillende media zaten we in een ruimte en maakten we plannen. Een probleem waar het NOS-team tegenaan liep, is dat het Achtuurjournaal te lang duurt. Too long, didn’t watch. Ze bedachten een heel concept om nieuws makkelijker te consumeren te maken.

Verspilde moeite. Er is een simpele oplossing en ze heet Dionne Stax. Iedereen wil Dionne Stax zien. Dionne Stax doet Noord-Korea als een paradijs klinken, de Turkse protesten als een survivalvakantie en een overstroming in Midden-Europa is een reden om lekker te varen. Niet om ons te misleiden, alles is nou eenmaal veel mooier als Dionne Stax op TV is. Ik overweeg zelfs mijn kleine beeldbuis in te ruilen voor een scherpe HD-televisie, breedbeeld, 372 inch.

Alle programma’s

Eigenlijk moet ze elk programma presenteren. De Wereld Draait Door wordt een stuk beter te pruimen met Dionne Stax, ze kan zowel Jeroen Pauw als Paul Witteman vervangen, hunk Dennis Storm verbleekt bij Dionne Stax, dus 3 Op Reis kan ze ook doen. Koffietijd is ineens een leuk programma en iedereen gaat spontaan elke avond koken als Dionne Stax een kookprogramma gaat doen. Met Dionne in de keuken. Met gezonde recepten lijkt me dat meteen goed voor de volksgezondheid. Arie Boomsma is dan misschien het gezicht van Debat op 2, maar Dionne Stax. Valide argument. Voor Eigen Huis en Tuin lijkt ze me ook uitermate geschikt. Want Dionne Stax. Valide argument.

Met dat argument wil ik Dionne Stax ook graag voordragen als presentatrice voor De Reünie, Mooi Weer De Leeuw, Dit Was Het Nieuws, Ik Hou Van Holland, Kassa, Take Me Out, Opsporing Verzocht, Brandpunt, All You Need Is Love, Boer Zoekt Vrouw en Help, mijn man is klusser!. En aangezien de onvervangbare levende legende Ferry Mingelen met pensioen gaat lijkt Dionne Stax me de enige waardige opvolger.

Altijd op TV

Verder zal ik ook weer naar Willem Wever en Het Klokhuis kijken zodra ze dat presenteert. Eigenlijk denk ik dat ik de ganse dag voor de TV zit als Dionne Stax dat alles presenteert.

Ik heb geen idee meer wat het nieuws was die bewuste ochtend, eigenlijk heb ik geen woord onthouden. Maar ik zag Dionne Stax. De mooiste journaalpresentatrice ooit. De jonge, vrouwelijke en bloedmooie versie van mijn lievelings(oud-)NOS’er Philip Freriks. Dit is liefde op het eerste gezicht. Ik wil dat ze voor altijd op TV is.

Ingelise de Vries (platonisch lesbisch) gelooft sinds gisterochtend in liefde op het eerste gezicht.

Deze column verscheen eerder op ThePostOnline.

Advertenties