Muziekmoment week 9


Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. Normaliter zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rij zodat je door de bomen het bos weer kunt zien. Omdat Cedric op dit moment in New York zit, neemt Ingelise de Vries het een keer van hem over. Deze week: Bombay Bicycle Club en Augustines.

Augustines – Augustines

Augustines-1024x1024
Genre: Indierock
De band Augustines begon ooit in het hippe Brooklyn, New York, werkt tegenwoordig vanuit Seattle. Na drie jaar is het voor de band tijd voor een tweede album, dat de indierockband naar zichzelf heeft benoemd. De schorre stem van zanger Billy McCarthy zorgt ervoor dat de dansbare muziek niet klinkt als dertien in een dozijn, al moet de band wel opletten dat de muziek niet te eentonig wordt. Gelukkig is er met nummers als Weary Eyes, Walkabout en This Aint Me op de juiste plekken precies genoeg afwisseling om het album inderdaad niet eentonig te laten worden. Augustines is een sterke opvolger van het debuutalbum Rise Ye Sunken Ships.

Bombay Bicycle Club – So Long, See You Tomorrow

bombay-bicycle-club-so-long-see-you-tomorrow
Genre: Indierock
Jaren 60-hippiemuziek met elektronische invloeden, dat is de beste manier om het nieuwe album van Bombay Bicycle Club te beschrijven. So Long, See You Tomorrow is het vierde studioalbum van de band en daarmee zetten ze een fijne zomerplaat neer. Zo zomers dat de Engelsen de cd misschien wel iets te vroeg hebben uitgebracht. Naast nummers die het ideaal doen op een festivalgrasveld met een brandende zon en een ijskoud biertje (voor zo lang die ijskoud blijft), biedt de band met Whenever, Wherever, Eyes Off You en het titelnummer So Long, See You Tomorrow ook ruimte voor rustige nummers. Een zonnig album dat hopelijk een even zonnige zomer voorspelt.

Dit stuk verscheen eerder op ThePostOnline: Cult.

Advertenties