Muziekmoment week 10


Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. Normaliter zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rij zodat je door de bomen het bos weer kunt zien. Omdat Cedric op dit moment in New York zit, neemt Ingelise de Vries het een keer van hem over. Deze week: Bombay Bicycle Club en Augustines.

Sam Roberts Band – Lo-Fantasy

Genre: Indierock

In de eerste week verkocht de Canadese Sam Roberts Band, genoemd naar de oprichter Sam Roberts, 5800 exemplaren van het vijfde studioalbum Lo-Fantasy in Canada. En dat is ook wel enigszins terecht, met Lo-Fantasy zet de band een fijn, dansbaar album neer. Nummers als Human Heat en The Hands of Love hebben zeker potentie om opgepikt te worden door 3FM, wat niet per definitie iets negatiefs is. Het zijn ideale etalage-nummers, nummers waardoor je de rest van het album toch wil luisteren. En maar goed ook, het album is zeer gevarieerd zonder het eigen indiegeluid los te laten. Nummers als Metal Skin en Too Far doet denken aan The 1975, terwijl een Kid Icarus het dansbare van de Arctic Monkeys heeft. Zonnig, dansbaar en fijn indie zijn de beste steekwoorden voor Lo-Fantasy van Sam Roberts Band.

Daisy Cools – Eternal Newcomer/The Lisbon File

Genre: Singers-songwriter
Zes Europese steden om zes EP’s in te schrijven. De Rotterdamse Daisy Cools vertrok voor Eternal Newcomer /The Lisbon File naar, je raadt het al, Portugal. Ze schreef zes nummers die op de EP zijn beland. En ergens is het best jammer dat het maar zes nummers zijn, Eternal Newcomer /The Lisbon File is een fijn rustig album dat niet vervalt in de cliché Nederlandse singer-songwriters waar tokkelende gitaartjes, halfzachte stemmen en semi-dramatische levenstrauma’s de boventoon voeren. Cools is niet bang om ondanks haar zoete stem wat pittiger te klinken. Eternal Newcomer /The Lisbon File is de derde EP uit Cools’ project The Europe Files, waar ze in zes verschillende steden zal wonen om zich te laten inspireren voor haar muziek. Met een succesvol derde deel is het jammer dat er nog zo lang op de volgende drie delen gewacht moet worden.

Dit stuk verscheen eerder op ThePostOnline: Cult.

Advertenties