Muziekmoment week 11


Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. Normaliter zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rij zodat je door de bomen het bos weer kunt zien. Omdat Cedric op dit moment in New York zit, neemt Ingelise de Vries het een keer van hem over. Vanaf volgende week is Cedric weer in het land om de nieuwste releases te bespreken. Deze week: Stefany June en HELMUT.

Stefany June – Stefany June

FrontCover

Genre: Pop/electronic

Een paar jaar geleden kwam de Duitse Stefany june naar Nederland om muziek te maken. Maar eerst te studeren, aan de ArtEZ popacademie in Enschede. Vorig jaar heb je d’r misschien al opgemerkt in De Wereld Draait Door en De beste Singersongwriter van Nederland. Inmiddels is het tijd voor haar eerste echte album, en dat is geen straf om naar te luisteren. June’s bijzondere, hoge stem kan al snel als irritant worden ervaren, maar op het album Stefany June weet ze goed gebruik te maken van de muziek. De elektronische invloeden en afwisselende vrolijke deuntjes zorgen ervoor dat haar stem niet de hele tijd de boventoon voert. De debuutplaat bestaat vooral uit vrolijke deuntjes die de vandaag weer afwetende lente prima inluiden. En dansbaar? Dat is het zeker.

HELMUT – Polymono

4260311430408
Genre: Indierock/folk

Echt heel sexy klinkt het niet, Helmut. Eerder als een vervelend Duits jochie. Gelukkig is deze IJslandse formatie geen vervelend Duits jongetje, en zetten de mannen van HELMUT een fijne plaat neer met Polymono. Een mix van folk en pop met veel elektronische invloeden zorgt voor een positief kabbelende plaat die je zowel heerlijk op de achtergrond kunt luisteren als geconcentreerd in de trein wanneer je niets anders te doen hebt. Polymono varieert van vrolijke nummers als The Tribe tot iets meer in de mineurstemming met een Sepi of Same Same. Het minimalistische in deze plaat zorgt er niet voor dat er kneiters van hits op staan, maar hits zijn overschat. Dit album moet je in z’n geheel horen en gewoon van genieten.

Dit stuk verscheen eerder op ThePostOnline: Cult.

Advertenties