Limes030: De nabeschouwing (23 maart 2014)


Zondag 23 maart vond er een nieuwe editie van Limes030 plaats. Te gast was onder andere de burgemeester van Utrecht Jan van Zanen te gast bij Limes030. Hoe bevallen zijn eerste 100 dagen als burgemeeester hem? Met o.a. specialist politiek en communicatie Chris Aalberts. Hij volgde een aantal raadsleden tijdens de verkiezingen en weet waarom burgers op Geert Wilders stemmen. Ook met vertrekkend raadslid Vincent Oldenborg van Stadspartij Leefbaar Utrecht blikten we terug op de gemeenteraadsverkiezingen. Wat betekent de uitslag voor de stad? En wat zegt het resultaat van de verkiezingen over politiek Den Haag?

René de Kam vertelde over de bouw van de Domtoren. Wie liet deze immense toren eigenlijk bouwen en waarom? Daarover schreef hij een boek. Om de bouw beter te begrijpen, zijn er gedetailleerde 3D-modellen van de Domtoren en de vroegere omgeving gemaakt. Daarnaast gaat Limes030 op zoek naar de nachtburgemeester. Heeft Utrecht een nachtburgemeester nodig en zo ja waaraan moet een nachtburgemeester aan voldoen?

Presentatie is in handen van Eva Brouwer. Muziek komt van de Utrechtse band Ode to the Quiet.


Limes030 is een maandelijks debatprogramma in Utrecht. Elke laatste zondag van de maand ontvangen we in hartje Utrecht mensen met een verhaal, mening, idee of een plan. Kom ook! De volgende editie is een chill-editie op 27 april. Uitbrakken van Koningsdag doe je bij ons.

Om 15.00 gaat de deur van de zaal in de Kargadoor (Oudegracht 36, Utrecht) open. Het debat start om 15.30. En om 17.00, als de band speelt, gaat de bar open.

Iedere vierde zondag van de maand – na de lunch, maar voor het voetbal. Een gesprek. Een debat. Een pitch. Weet wat er gebeurt, en waar je moet zijn. We beginnen om 15.30 met het gesprek van de maand, daarop volgen een pittig debat en culturele vooruitblik. En om 17.00, als de band speelt, gaat de bar open. Toegang is 7,50 euro.

Advertenties