MUZIEK: Cherry Ghost – Herd Runners


Zijn nummer People Help the People haalde internationale bekendheid. Maar niet zijn versie, het nummer verwierf faam dankzij coverzangeres Birdy. Het origineel is van Cherry Ghost, wiens derde album Herd Runners net is verschenen. Het is zonde dat slechts Birdy’s versie bekend is, want Cherry Ghost maakt prachtige muziek.

Muzikale schizofrenie

Cherry Ghost is een indie rockband uit Bolton, Engeland. Het debuut van de band kwam in 2007 uit, en haalde alleen in Engeland, Ierland, Frankrijk en Italië de hitlijsten. People Help The People was in Nederland een bescheiden hitje, maar is hier toch echt bekend van Birdy. Het tweede album van de band komt uit 2010 en is toentertijd positief ontvangen. Maar in Nederland ook weer geen notities in de hitlijsten. Met het derde album Herd Runners is er misschien een plekje weggelegd voor de band.

Volgens het bijgaande persbericht leidt frontman Simon Adler aan een muzikale schizofrenie en is Cherry Ghost op deze plaat een hele nieuwe kant op gegaan. Het persbericht liegt. Cherry Ghost kiest op Herd Runners niet voor een hele nieuwe kant. De band klinkt nog steeds dromerig en maakt ook nog steeds ontzettend fijne muziek om met de ogen gesloten naar te luisteren. Ontspannen, rustig maar niet saai. Het enige verschil is dat er iets meer country-gitaren op dit nieuwe album worden gebruikt.

Zelfde truukje

Dat betekent niet dat het een saai album is. De stem van Adler is nog altijd zoet en zwoel, de muziek is nog altijd lief en relax. Het enige verschil is de stem van Adler en de extra countrygitaartjes die zijn toegevoegd. Voor de rest bestaat het album nog steeds uit een gezonde afwisseling van lieve liedjes die de ene keer lekker uptempo zijn, en de andere keer weer klinken als een fijne ballade.

Gevaar met hetzelfde doen als op de vorige albums is wel dat het truukje over een tijdje uitgewerkt zal zijn. Maar voor Herd Runners werkt het nog prima. De muziek zit ten slotte gewoon goed in elkaar en het album kent voldoende afwisseling. Misschien gaat Cherry Ghost eindelijk eens wat doen in Nederland.

Dit artikel verscheen eerder op ThePostOnline: Cult.

Advertenties