Muziekmoment week 21


Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg deze week samen met Ingelise de Vries de beste releases op een rijtje in Muziekmoment. Dit keer: St. Paul And The Broken Bones en Johnossi.

St. Paul And The Broken Bones – Half The City

StPaul_iTunes
Genre: soul
Met z’n zevenen brengen de mannen van St. Paul & The Broken Bones strak in pak zomerse soul die geproduceerd is door Alabama Shakes (u weet wel, van dat hitje Hold On). Het authentieke soulgeluid, dat een beetje klinkt als een mix van Charles Bradley en Micheal Kiwanuka, komt logischerwijs waanzinnig uit de verf door zanger Paul Janeway. Janeway staat bekend als een braaf mannetje, die niet rookt, drinkt (zelfs geen koffie) en geen Nirvana van zijn moeder mocht luisteren. Of dat allemaal iets uitmaakt? Absoluut niet. De felle uithalen, het enorme bereik en de controle waarover de zanger beschikt zorgen regelmatig voor kippenvel. Een sterke plaat.

Johnossi – Transitions

0602537286058
Rock
Johnossi bestaat uit de gitarist John Engelbert en drummer Oskar “Ossi” Bonde, samen wordt dat vanzelfsprekend Johnossi. Transitions is het vierde studioalbum van de mannen. Voor dit album doken ze de Benny Anderson’s, inderdaad, die van ABBA, studio in, riepen ze de hulp in producer Lasse Marten, Peter Bjorn, Bjorn Yttling en Miike Show’s Pontus Winnberg. Dat levert een prachtig en kwalitatief album vol zware rockmuziek op. Niet zozeer zwaar als in hard, wel zwaar als in dat het niet altijd al te optimistisch klinkt. Diepe, lage tonen in combinatie met de hese stem van Engelbert met hier en daar een zware bas of een half time drum maken dit een puur rockalbum. Hier en daar is er ruimte voor wat pianowerk. Dat maakt Transitions een gevarieerd maar samenhangend en zeker ook kwalitatief album.

Dit artikel verscheen eerder op ThePostOnline: Cult

Advertenties