Ook op Lowlands: ThePostOnline: Cult


Een beetje verrast waren we toen we vorige week de mailbox openden met daarin bericht van Lowlands. Kregen we vorig jaar ook, maar dit jaar was het geen afwijzing. Dit jaar kregen we het goede nieuws dat we na Lowlands’ kleine broertje Down The Rabbit Hole, ook verslag mogen doen van Lowlands 2014.

Over het festival zelf kunnen we weinig meer vertellen, Lowlands is een gevestigde naam die ook dit jaar weer was uitverkocht voor de line up bekend was. Maar nu het blokkenschema bekend is, kunnen we jullie stiekem wel even een paar favorieten onder de neus schuiven. Het liefst zouden we onszelf klonen om alles te zien. Omdat dat nog niet kan, gaan we puzzelen en onze conditie op peil brengen om zoveel mogelijk te kunnen zien en jullie een zo compleet mogelijk beeld te geven van het festival. Inderdaad, een beeld; fotograaf Jelmer Visser (bekend van Welcome to the Village) zorgt voor kekke kiekjes.

TPO’s favorieten

Maar eerst een kleine selectie aan favorieten. Erg positief waren we niet over de Kaiser Chiefs, maar we hopen dat deze band ons op de vrijdag in de Alpha live wel weet te plezieren. Want live is vaak een feestje, zo weet ook Janelle Monae die met haar dijk van een stem in de Grolschtent staat. Daarna moet je als een gek terug naar de Alpha om los te gaan op Disclosure. Maar er is meer dan muziek, op De Parade gaat het als een lopend vuurtje: de show van Buurman & Buurman moet je zien. Ze staan het hele weekend om 00.30 in de Juliet.

Nadat je de zaterdagochtend bent begonnen met Tai Chi, kun je naar de India voor First Aid Kit, een heerlijk indiebandje om de dag mee te beginnen. De band wordt al direct opgevolgd door de voorstelling van Trouble Man en Frascati in de Juliet. Een beetje theater tussendoor. En voor wie graag literatuur meepakt, onze eigen Iris Hannema, Miss Yellow Hair staat om 12 uur in de Romeo.

Een jazzy geluid is ook te vinden op Lowlands: Gregory Porter speelt in de Bravo. Sluit je ogen en geniet van de prachtige stem en dito muziek van deze Amerikaan. Daarna kun je namelijk weer springen, Jett Rebel zorgt in de Grolsch gegarandeerd voor een opzwepende show. Vuigere gitaren zijn te vinden in de Alpha, Volbeat is er voor scheurend gitaarwerk. De gitaren eraf dansen kan met afsluiter Stromae in de Alpha.

Hij werd al eerder getipt: Fink staat in de Bravo. Later deze middag staat er in dezelfde tent meer hiphop in de vorm van Typhoon. Een beetje rocken op zondag kan met Brody Dalle in de Charlie en Royal Blood in de India, maar echt los ga je met de grote muzikale afsluiter in de Alpha, Queens of the Stone Age.

Daarnaast vind je bands die we al eens bespraken op het festival. Onder andere Milky Change, Temples, Thomas Azier, Rooie Waas, The National, Nick Mulvey, Chet Faker, Jungle, Snoop Dogg A.K.A. Snoop Lion, Blaudzun en London Grammar zullen te bewonderen zijn.

Meer dan muziek

Naast muziek biedt Lowlands ook dit jaar weer een breed randprogramma. Onder andere de musical War Horse is te zien. Ook is er ballet, wordt de winnaar van de jaarlijkse Lowlands Schrijfwedstrijd bekend gemaakt, kun je je laten onderwijzen aan de School of Life, zijn er verschillende films te zien (tip: 20,000 Days on Earth met Nick Cave en Kylie Minoque) en kan er ’s avonds natuurlijk worden gedanst op Pop-O-Matic, Kill All Hipsters, 90’s hits of Guitare Galore. En dat zijn pas een paar dingen, nooit meer slapen kan ook deze editie van Lowlands weer gerust als slogan dienen. Helemaal op camping 3.

Benieuwd wat er nog meer speelt? Bekijk hier het blokkenschema. Dit zijn slechts onze favorieten. Maar we schrijven voor jullie, wat moeten we meenemen? De reacties zijn open.

Je baalt nu dat je geen kaartje hebt gekocht? Geen zorgen, op het Facebook-event worden hier en daar nog wat dag- en weekendkaarten aangeboden. Drinken we een biertje.

Advertenties