MUZIEK: Ariana Grande – My Everything


Ze verwierf faam bij een veel jongere generatie dan de mensen die nu waarschijnlijk haar album luisteren. Nickelodeon-ster Ariana Grande werd bekend als Cat in de serie Victorious en later in haar eigen spinoff Sam & Cat. Daarvoor was ze nog te zien in onder andere de Broadway-musiical 13. Zonder moeite ontgroeit ze haar imago als Nickelodeon-ster, en is het inmiddels tijd voor haar tweede album My Everything.

Lieve liedjes

Actrice goes zangeres of andersom valt geregeld een beetje tegen. Maar Grande bewijst dat ze talent heeft als actrice én zangeres. In het acteren heeft ze haar sporen al ruim verdiend, in het zingen weet ze met haar tweede album ook een flinke slag te staan. Grande doet denken aan een jonge, lieve versie van Mariah Carey. Ook Grande heeft een groot bereik en haar uithalen doen je afvragen waar het geluid vandaan moet komen. Grande is slechts 1,53 meter. In tegenstelling tot Carey, weet Grande wel het schattige te behouden. Ze vervalt niet in ranzige teksten en clips, maar zingt lieve liedjes zonder saai te worden.

My Everything is een gevarieerd en afwisselend album. Het album begint met een lieflijk intro, gevolgd door de hit Problem, een samenwerking met Australische rapper Iggy Azalea. Dan gaat ze weer terug naar twee rustigere nummers, die weer worden opgevolgd door een potentiële hit. My Everything is daarmee een gezonde balans tussen dansbare fabriekshitjes en rustigere R&B-nummers.

Variatie

De samenwerking met Azalea is niet de enige samenwerking, Grande is op dit album te horen met onder andere rapper Big Sean, producer Casmere Cat, The Weeknd, zangeres Jessie J. en rapper Nicki Minaj. Dat is precies wat dit album nodig heeft. Zonder de samenwerkingen zou het album waarschijnlijk ietwat gezapig zijn en ‘Oh, wat een schattig meisje’ oproepen. Dankzij de samenwerkingen met rappers en producers ontstaat er een lekkere variatie op het album die op haar debuut mist.

De afwisseling tussen fabriekshitjes als Bang Bang, Break Free en Problem en de heerlijke wegluister-R&B (One More Time, Only 1, Big Mistake) maken My Everything een heerlijk album. Misschien niet het muzikale meesterwerk van het jaar, maar dankzij de fantastische stem van Grande absoluut een album dat vaker dan een keertje opgezet kan worden.

Advertenties