Zes alternatieve #foodporn-Instagrammers


Quinoa, gojibessen, granaatappelpitjes, chiazaad, groene smoothies, speltbrood en liever geen vlees, of uberhaupt dierlijke producten, geraffineerde suikers, bewerkte producten of groenten uit de supermarkt. En graag ook zonder verpakking. Genieten lijkt verboden te zijn als het om eten gaat. Doodzonde, want eten is zoiets fantastisch. Niet voor niets vind je op Instagram naast een heleboel selfies, ook héél veel foto’s van eten. En er zijn nog mensen die genieten van hun eten. Weg met #vegan #healthy en #superfood, hier zijn zes Instagram-accounts met échte foodporn.

Snackspert

De Snackspert weet dingen van snacks door jarenlange research. Niet voor niets dat het dan eindelijk eens tijd werd om zijn ervaringen te delen met de rest van de wereld. En hoe kan dat beter door middel van een Instagram-account? Precies. De Snackspert neemt graag een borrelhapje bij zijn bier, probeert geregeld nieuwe pizza’s en chips en eet over de hele wereld hamburgers. En vertelt je uiteraard zijn eerlijke oordeel.

Nietveelsoeps

Het account is nog geen dag oud, maar Niet Veel Soeps belooft wat te worden. Er kan immers overal soep van gemaakt worden, maar of het ergens naar smaakt is altijd weer de vraag. Gelukkig voorziet Niet Veel Soeps je van eerlijke recensies. Want soep moet gewoon soep blijven.

Foodwithflash

Goed, foodporn is misschien niet helemaal het juiste woord. Wie zijn of haar timeline op Facebook wel eens door heeft gescrolld, heeft ongetwijfeld wel eens een ingeflitste voedselfoto voorbij zien komen. Tip: nooit flitsen als je eten op de foto zet. Ziet eruit alsof het al bijna zelf wegloopt. Het is een inspiratiebron voor de man achter het account Food With Flash. Hij eet, fotografeert en instagramt het voor je.

Fatgrlfoodsquad

“Spreading the good, thick word.” Lijkt ons een prima invalshoek. Want fuck #fitspo als je ook lekker kunt eten zo nu en dan. De dames achter Fat Grl Food Squad genieten van eten, en zetten dat veelvuldig op de foto. Met een filtertje erover natuurlijk.

Majachocolat

Mocht je iemand tegenkomen die beweert geen geraffineerde suikers te eten, laat hem of haar het onderstaande account zien. Meer hoeven we niet over Maja Chocolat te zeggen.

Fatandfuriousburger

Dat het broodje hamburger op talloze manieren kan worden geinterpreteerd, zelfs zonder hamburger, is algemeen bekend. Immers, de hamburgertentjes springen als paddestoelen uit de grond. Maar dat hamburgers een dankbaar object zijn om te fotograferen, is meestal een fabeltje. Wel eens een hamburger gehaald die er mooi uitziet? Bedoelen we. Gelukkig kun je veel met Photoshop. Dat snapt ook Fat And Furious Burger, die de hamburger een heel eigen leven geeft.

Bovenste beeld: Shutterstock

Advertenties