MUZIEK: Andy Burrows – Fall Together Again


Nieuw is hij allang niet meer in de muziekwereld. Andy Burrows draait al even mee. Hij werd ontdekt tijdens de audities voor een nieuwe drummer voor de band Razorlight, onder andere bekend van de hit America. Een nummer van Burrow’s hand. De 35-jarige multiinstrumentalist werkte naast Razorlight onder andere samen met Tom Smith (Editors) en Tom Odell. In 2008 kwam zijn eerste solo-album onder het pseudoniem I Am Arrows. In 2012 bracht hij onder zijn eigen naam Company uit, waar het nummer Hometown een bescheiden hitje werd in Nederland. Inmiddels is het tijd voor zijn tweede, of eigenlijk derde solo-album, Fall Together Again.

Hitjes

Burrows knalt er op Fall Together Again na het rustige en instrumentale intro in met de uptempo nummers As Good As Gold, gevolgd door City to Coast. Daarna komt All This I’ve Heard Before, een Beach Boys-achtig nummer, maar dan net even iets minder zomers. Frisse gitaartjes, harmonietjes, schattige pianostukjes.

Dan wordt het een stuk radiovriendelijker. Waar de eerdergenoemde nummers in je hoofd blijven hangen, gaat Burrows op het tweede gedeelte van het album meer de singersongwriter-kant op. Akkoorden op de gitaar, een beetje gepingel op de piano en een semi-sombere tekst over de liefde. Liedjes met een mineurige ondertoon die prima passen op Sky Radio. Zeker tijdens een herfstachtige dag. Na Who Are You Now en See A Girl gaat het even mis met de overgangen, de nummers worden halverwege een noot afgebroken om een nieuw nummer te beginnen. Het is abrupt en irritant.

Herfstalbum

Met Fall Together Again maakt Andy Burrows een fijn herfstalbum dat afwisselt tussen melancholische singersongwriter-liedjes en hitjes. Muzikaal gezien allemaal even sterk en de zoete stem van Burrows past perfect bij zijn geschreven nummers. Een laidback album dat perfect is voor de herfstachtige regendagen.

Andy Burrows speelt vrijdag 14 november in Paradiso, Tolhuistuin.

Advertenties