ThePostOnline en Leids Internationaal Filmfestival slaan handen ineen


Goed nieuws, ThePostOnline slaat dit jaar de handen ineen met het Leids Internationaal Festival. ThePostOnline volgt daarmee NRC.next op als mediapartner.

Het Leids Internationaal Filmfestival (LIFF) is één van de belangrijkste Nederlandse filmfestivals die zowel arthouse als mainstream cinema vertoont. Op 31 oktober begint de 9e editie van het festival. De editie in 2013 duurde tien dagen en werd door 30.000 mensen bezocht. Het programma telde 87 films uit 23 landen, en had onder andere premières van Inside Llewyn Davis, La Grande Bellezza, Short Term 12, Ain’t Them Bodies Saints, The Spectacular Now, The Lunchbox, Enough Said en Computer Chess.

Arthouse

Naast ‘gewone’ films, zorgt het festival ook ieder jaar voor de American Indie Competition. Hierin krijgen onafhankelijke en nieuwe filmmakers de kans om hun werk te vertonen en de LIFF Publieksprijs te winnen. LIFF introduceert hiermee de grote namen van de toekomst. Naast de films die een paar weken later in de bioscoop zullen verschijnen, kun je dus ook films zien die waarschijnlijk ergens tussen wal en schip blijven hangen.

TPO Filmnacht

Maar dat is niet alles. Het is natuurlijk niet compleet zonder een TPO Filmnacht. TPO presenteert in het Trianon Theater Summer of Blood, onderdeel van de American Indie Competition, en What We Do In The Shadow. Een soort filmmarathon, dus.

Kortom, veeg je agenda leeg van 31 oktober tot en met 9 november. Het hele programma vind je hier.

Advertenties