Acht foodblogs om je vingers bij af te likken #nevernoteating


De Groene Meisjes

Merel en Jamie van De Groene Meisjes zijn niet de standaard foodbloggers, maar hebben de focus meer op groen leven liggen. “We noemen onszelf liever mintgroen”, zoals ze het zelf zeggen. Geen donkergroene hippies met geitenwollen sokken die theezakjes oneindig blijven hergebruiken, dus. Vegetarische recepten met biologische producten, de leukste vintage winkels en dierproefvrije cosmetica komen allemaal aan bod. Maar de receptensectie is uitgebreid en biedt een boel inspiratie voor recepten in alle soorten en maten. Maar dan zonder vlees. En dat merk je bijna niet. Groen leven moet vooral leuk blijven. En ook lekker als je naar de recepten kijkt.

Yellow Lemon Tree

Als je lezen over eten niet zo interessant vindt, kun je prima terecht op Yellow Lemon Tree. Maura weet haar gerechten namelijk op bijzonder mooie wijze op de foto te zetten. Krijg je spontaan honger van. Vind je het wel leuk om te lezen over eten, dan zit je bij YLT ook goed. Maura zegt over gaar blog: “Achter de recepten zit vaak een klein verhaal. Een bijzondere plek waar ik voor het eerst iets heb gegeten, een nostalgische herinnering aan een recept, de eerste groenten van het seizoen die je tegenkomt op de vrijdagse boerenmarkt of appelmoes zoals alleen Oma’s hem maken.”

Lot Kookt

Lot kookt, en dat doet ze meestal uit liefde. Maar altijd zonder pakjes en zakjes. En als je dat eenmaal gewend bent, is koken uit pakjes helemaal niet meer zo lekker. Ze maakt vanalles, van geitenkaasballetjes tot kalkoen, je kunt bij Lot terecht van amuse tot nagerecht. En alles wat daar tussenin zit en alles wat je daarna nog wil eten. Voordeel: haar website is heel overzichtelijk opgebouwd. Je scrollt gewoon naar beneden tot je een foto ziet van een gerecht dat je wil maken. Wensen? Ze heeft alles netjes opgedeeld in categorieën.

Uit Pauline’s Keuken

Iedereen kan koken, is het motto van Pauline, het brein achter Uit Pauline’s Keuken. Het hoeft niet moeilijk en tijdrovend te zijn. In tegenstelling tot veel foodblogs, ligt Pauline’s focus niet op een voedselniche. Ze varieert van gezonde recepten tot ongezondere snacks. Dagelijks deelt ze haar keukengeheimen met je en laat ze zien dat koken zo saai nog niet is. Daarnaast behandelt ze uiteraard hotspots die je niet mag missen, reviews van kookboeken en andere culinaire zaken.

Ik ben Iris niet

Een soort De Groene Meisjes, maar dan als persoonlijk blog. De vrouw achter Ik Ben Iris Niet heet wel degelijk Iris en voorziet je iedere dag van een blogpost over eten, haar konijn Bunny von D. of ze geeft je filmtips. Ook zitten er persoonlijkere blogs tussen, zoals verlanglijstjes, eetdagboeken en verlanglijstjes. Daarnaast komt ze ook met tips om groener te leven. Van bewuste producten om mee te koken tot zelf schoonmaakmiddel maken om het milieu te ontlasten.

De Hippe Vegetariër

Elke maandag voorziet Isabel Boerdam je op ThePostOnline: Cult al van een fijn vegetarisch recept. Ook de oprichter van De Hippe Vegetariër vindt dat vegetarisch eten wel een beetje leuk moet blijven. Ze omschrijft zichzelf dan ook als “een jonge vrouw die houdt van het leven en levensgenieten tot een kunst heeft verheven.” Daarbij is, niet onbelangrijk, wijn een belangrijk onderdeel van haar blog. Want zonder een goede wijn is je maaltijd eigenlijk helemaal niet compleet.

Gewoon, wat een studentje ’s avonds eet

Koken is iets wat een gemiddeld mens toch een paar keer per week zal moeten doen. Dat begint ongeveer als je op kamers gaat. Leonie ter Veld begon als student haar blog Gewoon, Wat een studentje ’s avond eet. Dat groeide uit tot een groot succes. Simpele recepten zonder ingewikkelde ingrediënten of urenlange sessies in de keuken. Soms alles vers, soms kookt ze gewoon uit een pakje. Koken voor de gewone mens, zou je het kunnen noemen. Dat resulteerde overigens in een kookboek!

Epic Mealtime

De bovenstaande lijst wordt toch wel, tja, gedomineerd door vrouwen. Om de balans te houden eindigen we met Epic Mealtime. Stoere mannen met dito recepten én een YouTube-account. Denk aan veel vlees en saus. Goddelijk.

Beeld: Shutterstock

Advertenties