#Instafood: zalmtorentjes met rode bietenmousse


Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: Zalmtorentjes voor 4 personen (voorgerecht).
IMG_3150

Nodig:

– Pannenkoekenmix, 16 poffertjes of 16 blini’s
– 250 gram bietjes
– Half bekertje creme fraiche (a 125 ml.)
– 8 plakjes courgette (rauw of gegrild)
– 200 gram gerookt zalm
– Alfalfa
– Peper en zout

Hoe?

Bak zestien ronde pannenkoekjes, poffertjes of blini’s. Zo ongeveer net zo groot als je courgette. Laat ze afkoelen. Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes en mix deze samen met de creme fraiche tot een mousse. Breng de mousse eventueel op smaak met peper en zout.

Leg 8 van de pannenkoekjes op een grote (platte!) schaal. Besmeer ze met een beetje bietenmousse. Leg de plakjes courgette erop en besmeer de courgette ook met een beetje mousse. Leg de pannenkoekjes nu bovenop de mousse, bekleed de pannenkoek sierlijk met wat zalm bovenop en top af met wat alfalfa.

Vergeet niet een foto te Instagrammen!

Recept via AH.nl.

Advertenties