Weekendagenda: dit moet je komend weekend doen


Al plannen voor dit weekend? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Kunnen we ons voorstellen. Ik zet ook deze week weer fijne evenementjes voor je op een rij in de weekendagenda.

Donderdag 22 januari

Rotterdam
In Rotterdam gaat het jaarlijkse International Film Festival Rotterdam weer van start. Dat betekent heel erg veel nieuwe films, maar ook concerten. Het festival ging gisteren al van start, maar je kunt nog tot 1 februari in Rotterdam terecht voor Heel Veel films. Bekijk hier het programma.

Utrecht
Nog twee weken en dan begint de tweede editie van Grasnapolsky weer. Maar wat is een festival zonder voorpret? Precies, dat dacht de organisatie van Gras ook. Dus organiseerden ze een instore. Die is vanavond in Plato te Utrecht. Vanaf half zeven spelen Klangstof (aka the youth), Janne Schra en Yakumo in de platenzaak.

Vrijdag 23 januari

Breda
Cultuur in het donker. Tijdens de Cultuurnacht Breda, openen 40 culturele instellingen hun deuren voor je. In plaats van keihard feesten tot de ochtend weer komt, kun je hyperintelligent doen. Cultureel verantwoord een topnacht hebben. Alle deelnemende culturele instellingen vind je hier.

Leeuwarden
Leeuwarden snapt het: het talent uit je eigen stad koester je. En, nog beter, je geeft het een podium. Zo’n dertig studenten presenteren daarom hun eigen werk tijdens Popcultura. ’90s rave performance, video’s, visuals, acts, ze hebben het zelfs over een kruisboog. Wij zijn ook erg benieuwd, je kunt terecht in Asteriks.

Zaterdag 24 januari

Den Haag
Britrock op z’n Hollands, zo noemt met Elementary Penguins ook wel. Al dan wel met een frontman uit Sheffield. Vanavond staan ze in Paard van Troje met maar liefst twee support acts. Orange Skyline en The Breaks zullen je naast de hoofdact van fijne muziek voorzien.

Zondag 25 januari

Utrecht
Vierhonderd optredens op 142 locaties in Utrecht. Utrecht heeft toch helemaal geen 142 podia? Klopt, tijdens Gluren bij de Buren kun je 400 acts zien in de huiskamers van je wildvreemde buren. We doen geen tips, we geven je gewoon de website. Ideaal om eens te zien wie er allemaal in je stad wonen en van wat voor culturele hoogstandjes (in wording) ze houden.

Amsterdam
Roest is hip. En bij hippe tentjes als Roest horen hippe DJ’s. Zondag mogen Johannes & de Doper een hele middag met de cd-spelers en mixer van Roest spelen. Dat is dus vijf uur lang leuke liedjes waar je een beetje stoer op kan chillen of gewoon hysterisch blij dansen. Die laatste twee zinnen hebben we gewoon maar gekopieerd omdat het de sfeer best goed weergeeft.

Betere plannen of tips voor volgende week? De reacties zijn geopend. Verder doen we natuurlijk ook an Facebook, Twitter en mail.

Beeld: Shutterstock