#Instafood: Marokkaans stoofpotje


Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: Marokkaans stoofpotje (voor ongeveer een heel weeshuis.)
IMG_3182

Nodig:

– Ui (gesnipperd)
– Een courgette (in blokjes)
– Een grote wortel (in plakjes)
– Een halve prei (in ringen)
– Een blik kikkererwten (uitgelekt)
– Drie eetlepels rozijnen
– Twee blikken tomatenblokjes
– 4 tenen knoflook
– 1,5 centimeter gember (zo klein mogelijk)
– Twee flinke handen verse koriander (fijngesneden)
– Kaneel
– Peper

Lekker met wraps en falafel of een goed gekruide kip en rijst of couscous. En quinoa is vast ook hartstikke lekker.

Hoe?

Fruit het uitje op hoog vuur. Doe de groenten en knoflook in de pan en bak ze vijf minuten. Voeg de tomaten, rozijnen, kikkererwten, kaneel, peper, gember en koriander toe. Breng de boel aan de kook.

Laat de boel nu tien minuutjes pruttelen op het vuur. Klaar.

Vergeet niet de Instagrammen!

Recept via Evavzw

Advertenties