#Instafood: Rode bietenrisotto


Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: Rode bietenrisotto (voor drie personen).
bietenrisotto

Nodig:

– 200 gram risottorijst
– Ongeveer 750 milliliter groentebouillon
– Een ui (gesnipperd)
– Twee tenen knoflook (geperst)
– 500 gram gekookte rode bieten (in kleine blokjes)
– Drie eetlepels roomkaas
– Een zak veldsla
– Parmazaanse kaas
– Olijfolie
– Peper en zout

Hoe?

Fruit het uitje in olijfolie op middelhoog vuur. Doe nu de rijst in de pan en wacht tot de korrels glazig worden. Voeg tegelijk met de rijst de knoflook toe.

Schenk nu een beetje bouillon bij de rijst. Bonustip: zet de bouillon tijdens het koken ook op het vuur. Wordt je risotto beter van. Schenk weer extra bouillon bij als de rijst het heeft opgenomen. Doe dit een minuut of 20 lang tot de bouillon is opgenomen en de rijst zacht doch romig is. Het kan zijn dat je wat bouillon over hebt.

Roer nu de roomkaas door de risotto. En als dat is opgenomen de bietjes. Breng op smaak met peper en zout en serveer op een bedje van veldsla. Rasp wat kaas erover en voila!

Vergeet niet de Instagrammen!

Recept via AH.nl

Advertenties

Een Reactie op “#Instafood: Rode bietenrisotto

Reacties zijn gesloten.