Splendid’s soundtrack voor het goede leven


Wie aan popmuziek met een reggea- en hiphoptintje denkt, denkt tegenwoordig toch al snel aan Chef’s Special. Maar er zijn meer Nederlandse bands die je van dit genre kunnen voorzien. Splendid speelt de zon door je speakers met hun zesde album The Good Life.

De Haagse band Splendid wordt in 2001 opgericht en ontstaat uit verschillende Haagse formaties. Sindsdien speelt de band actief in de surf- en reggaescene. In 2004 presenteert de band het debuutalbum Splendid en twee jaar later wint de band de prijs voor Beste Live Act. De jaren die daarop volgen wint de band meer prijzen in de Haagse muziekscene en verkoopt Splendid een clubtour uit, speelt op Sziget, Lowlands, Appelpop. Reeperbahn, Zwarte Cross, Noorderslag en Fusionfestival.

Meer pop

Splendid mag dan op het eerste gehoor aan de zeven jaar jongere band Chef’s Special doen denken, er is wel degelijk een wezenlijk verschil tussen de bands. Splendid heeft twee saxofonisten. Dat levert sowieso al een extra feestje voor je oren op als je naar Splendid luistert. Daarnaast is er flink wat ruimte voor bassolo’s en wordt er meer inspiratie gehaald uit oude jazz, funk en lijkt er zelfs een héél klein vleugje disco in te zetten. In Don’t Mess With Me horen we zelfs een klarinet met een Arabische invloed.

In vergelijking tot de vorige albums gaat Splendid met The Good Life minder de reggea-kant op en meer richting pop en de eerder genoemde funk. Dansbaar, zomers en catchy tegelijk. Splendid zou wel eens de ideale festivalband kunnen zijn. Zomers, dansbaar, de muziek zit goed in elkaar en het blijft toegankelijk. Prima om je zaterdagmiddag in de zon op te dansen.

Advertenties