TPO: Cult’s favorieten op London Calling


Dit weekend staat Paradiso weer geheel in het teken van nieuwe indiemuziek. Tijdens London Calling worden er in de verschillende zalen héél veel nog-net-niet-maar-na-dit-festivalseizoen-wel-hipsterbandjes geprogrammeerd. Ook TPO: Cult heeft natuurlijk zo wat favorieten. We zetten ze voor je op een rijtje.

The Slow Show

Vrijdag, 19:30, Grote Zaal
Wij van WC Eend citeren graag onszelf en quoten dan ook graag onze eigen recensie over The Slow Show. Als we het kut vonden, zouden we het immers niet tippen. “Met een loepzuiver kerkkoor opent de plaat met het nummer Dresden. Vanaf daar doet de plaat denken aan Tom Waits, The National en Nick Cave. Niet alleen door de verhalende, diepe stem van zanger Rob Goodwin, maar ook door de sfeer die op de plaat hangt. De muziek doet je verdwalen in je eigen dromen en gedachten.” We hebben ze nog niet live gezien, maar zijn wel onwijs benieuwd. De plaat luister je hier.

Soak

Vrijdag, 20.30, Bovenzaal
Soms moet je niet teveel zeggen over muziek. Dus hier een filmpje waarop SOAK zingt. Zorg dat je bij SOAK bent.

Slaves

Vrijdag, 21:50, Grote Zaal
Heb je het liever wat harder? Er is op London Calling voor ieder wat wils, dus ook voor liefhebbers van wat hardere muziek. Slaves is daar de ideale band voor. De gitaren zijn harder, de ritmes meer punk. Als je zin hebt om een pit te bouwen, dan moet je zeker even gaan kijken bij de tweekoppige punkband uit Tunbridge Wells. Op Spotify kun je uiteraard alvast kennis maken met de muziek. Overigens: als je geen liefhebber bent van punk maar wel van het Engelse accent: gaan.

The Districts

Vrijdag, 23:20, Bovenzaal
Een ultiemer hipsterbandje is bijna niet in te beelden. The Districts is dansbaar maar behoudt toch altijd de ietwat serieuze indietoon. De band uit Lititz (Pennsylvania) speelt met rauwe gitaartjes die tokkelen, een ietwat schorre stem die niet altijd even zuiver klinkt en is met een klein vleugje melancholie altijd dansbaar. Het nieuwste album kwam uit op 10 februari en kun je alvast luisteren op Spotify.

Karin Park

Vrijdag, 01:20, Grote Zaal
Ze woonde tot haar elfde in Japan, kwam terug naar Zweden en vertrok na haar studie naar Noorwegen. Inmiddels woont Karin Park in een kerk in Zweden en is haar vijfde plaat net uit. Haar stijl is donker en elektronisch. “I’m goth’s guilty pleasure,” vertelde ze vandaag op een terrasje in Oud Zuid. De rest van de fans? Hipsters. Maar dan wel met ‘het rauwe randje’, zoals muziekjourno’s graag zeggen. De rest van het interview houden jullie tegoed, maar vanavond kun je haar alvast live bewonderen.

Marika Hackman

Zaterdag, 20:20, Bovenzaal
Ze wil graag een pionier zijn in haar eigen, nieuwe muziekstijl. Marika Hackman is net 23 maar timmert lekker aan de weg. Tijd voor Nederland om kennis te maken met haar abstracte grungefolk. Wij vonden het wel een goed idee om rondom de release van haar nieuwe album even te bellen, het interview lees je hier. Mocht je liever alleen luisteren, dan kan dat hier.

The Dø

Zaterdag, 22:05, Grote Zaal
Iedere band heeft zijn eigen unieke geschiedenis. De ene band komt op klassieke wijze bij elkaar, de andere band bluft zichzelf bij elkaar. Zo deed The Dø het, door wat te bluffen waren ze ineens een band. De Frans-Scandinavische band heeft net het vierde album uit dat elektronisch en dansbaar is. Ideaal hipsterbandje dus. Luister de plaat hier.

Het complete blokkenschema kun je hier bekijken. Als je flink heen en weer rent, kun je alles bekijken. Dat raden we dan ook van harte aan.