Muziekmoment


Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Deze week neemt Ingelise de taak even over. Dit keer: Landshapes, La Corneille en Rangleklods.

Landshapes – Heyoon

Heyoon_packshot
Mocht je ooit gehoord hebben van Lulu & The Lampshades (die van The Cup Song/Cups, voor Anna Kendrick ermee aan de haal ging), dan heb je alvast een klein beetje een idee wat je van het tweede album van Landshapes kunt verwachten. Tot 2013 was deze band namelijk bekend onder de naam Lulu & The Lampshades. Tegenwoordig heten ze Landshapes en zijn ze ook muzikaal gezien een iets andere weg ingeslagen. Het tweede album van de band onder deze naam, Heyoon, is net even een slagje donkerder, harder en zwaarder. De zoete stem van Luisa Gernstein voert nog steeds de boventoon. Maar zo vrolijk als Cups is het allang niet meer. Met een nieuwe naam slaat de band een donkere, psychedelische, alternatieve rockkant in. En dat is helemaal niet verkeerd.

La Corneille

la_corneille-i_was_a_bird_a
De Utrechtse band La Corneille heeft elf nummers op het debuutalbum I Was A Bird staan. De band heeft het voor elkaar gekregen zowel een theatraal geluid als een ingetogen lullaby-geluid in de nummers te verwerken. Ondanks dat de nummers veelzijdig zijn, blijven ze klein. Hier en daar is er een licht psychedelische invloed door middel van een orgeltje of een ingenieus baslijntje, die het een beetje doen klinken als The Doors. Het trio kent en speelt met elkaar van kinds af aan en geeft de kwaliteit van de muziek zeker wat extra’s. I Was A Bird is een plaat die je met gemak op repeat kan zetten zonder dat de muziek gaat vervelen.

Rangleklods – Straitjacket

TAMB103DA
Psychedelisch is een subtiel terugkomend thema in deze editie van Muziekmoment, al vult het Zweedse Rangleklods het op net een andere manier in. Wellicht is een crossover tussen psychedelisch en dromerig een betere omschrijving. Het elektronische synth-duo maakt muziek die veelal zowel geschikt is om op te dansen, als om op de achtergrond op te hebben tijdens het werken. Of zelfs op de voorgrond, de muziek laat namelijk genoeg aan de verbeelding over. Wie zich een beetje concentreert, kan zich met gemak door de vrij lange nummers met gesloten ogen laten vermaken. Zowel nuchter als met geestverruimende middelen op. Live kun je ze 23 mei bewonderen in EKKO.

Advertenties