Weekendagenda, dit moet je komend weekend doen


Al plannen voor dit weekend? Of zie je door de bomen het bos niet meer? Kunnen we ons voorstellen. ThePostOnline zet ook deze week weer fijne evenementjes voor je op een rij in de weekendagenda.

Vrijdag 22 mei

Den Bosch
Pinksteren in Den Bosch is jazz in Den Bosch. Tijdens Jazz in Duketown kun je vanaf morgen heel erg veel fijne jazz en jazzaanverwante artiesten gaan beluisteren. Van Typhoon tot Candy Dulfer en van New Cool collective tot Yuri Honing en Christian McBride. Wat er ook speelt: je kunt altijd het beste van het beste verwachten.

Utrecht
Liever het hele weekend eten? Dat kan in het Utrechtse Griftpark tijdens het Food Truck Festival TREK. Daar is heel veel eten, heel veel drinken, heel veel live muziek en heel veel theater. Kortom: wil jij graag een hipster zijn? Reis af naar Utrecht dit weekend! Pas op: het is dus wél buiten de ring.

Zaterdag 23 mei

Haarlem
Trek je rolschaatsen maar weer uit de kast, ze zijn hard nodig in Haarlem! Patronaat organiseert Rocking Rollerdisco. Dat is bijna nog leuker dan discobowlen. De naam spreekt eigenlijk al voor zich. Muziek en dansen op rolschaatsen. Mocht je zelf geen rolschaatsen hebben, je kunt ze ook huren.

Breda
Nederland kent heel wat muzikaal talent. In Breda etaleren ze hun eigen talenten gelukkig op de Club3voor12-avondjes in Mezz. Drie getalenteerde muziekacts zullen je vanavond gelukkig maken (of niet) met hun muziek. Dan kun je zeggen dat je ze al kende vóórdat ze bekend waren. Vanavond is het de taak aan Shoot The Messenger, Windup Space en The Spark om, zoals Mezz zelf zegt, bezoekers als herboren naar buiten te laten gaan.

Zondag 24 mei

Groningen
De studenten Illustratie/Animatie van Academie Minerva laten dit jaar voor de derde keer hun werk zijn tijdens de Illustratie 57-expositie. De beste studenten tonen hun beste werk. Vera Groningen heeft zondag een eigen event met werk dat met muziek te maken heeft. Entree is gratis, kijken is een must als je in de buurt bent.

Amsterdam
Goede koffie en goede proza en poëzie. Tijdens White Label Poetry wordt ervoor gezorgd. Relaxter dan dit kun je je zondagmiddag bijna niet indelen.

Betere plannen of tips voor volgende week? De reacties zijn geopend. Verder doen we natuurlijk ook aan Facebook, Twitter en mail als je tips hebt voor volgende week.

Beeld: Shutterstock

Advertenties