#Instafood: Couscous met garnalen


Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: couscous met garnalen voor vier personen.
Schermafbeelding 2015-07-13 om 14.00.34

Nodig:

– 350 gram grote garnalen
– 300 gram couscous
– 350 milliliter kokend water
– Rode peper
– 20 gram Italiaanse kruidenmix (bij de vers verpakte kruiden bij de AH, gekoeld)
– Een limoen
– Acht eetlepels olijfolie
– Twee tenen knoflook
– Bakje cherrytomaten
– Drie bosuien
– 75 gram veldsla

Hoe?

Doe de couscous in een grote schaal en overgiet ze met het kokende water tot ze een centimeter onder water staan. Dek de schaal af en laat de couscous staan. Wordt het vanzelf gaar.

Snijd ondertussen de rode peper zo klein mogelijk. Hou een paar zaadjes in het pepertje als je van pittig houdt. Staafmixer dan de kruidenmix met limoenrasp en sap uit dezelfde limoen en de olie. Schenk de olie in een koekenpan en laat deze samen met fijngesneden knoflook, de rode peper en de garnalen. Met een minuutje of vijf en regelmatig omscheppen moeten ze warm zijn.

Meng de inmiddels gare couscous met het mengsel, de veldsla en de gehalveerde cherrytomaatjes. Klaar!

Vergeet niet de Instagrammen!

Recept via: AH.nl

Advertenties