#Instafood: Risotto ai Frutti di Mare


Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: Risotto ai Frutti d
Schermafbeelding 2015-07-13 om 13.59.44

Nodig:

– 300 gram risottorijst
– Een ui
– Twee tenen knoflook
– Flinke eetlepel boter
– Een deciliter witte wijn
– 9 deciliter visbouillon (of groenten, kan ook)
– Een buisje saffraan
– Een paprika
– 150 gram doperwten
– 500 gram zeevruchten (uit de diepvries maar laat ze wel van tevoren ontdooien)
– Peper en zout
– Olijfolie

Hoe?

Snipper het uitje en fruit deze in de olijfolie. Voeg de rijst en de boter toe aan de pan en roer door tot de korrels glazig zijn. Maak ondertussen de bouillon en zet deze in een pannetje op het vuur. Doe nu de wijn bij de rijst en wacht tot deze volledig is opgenomen.

Doe nu de saffraan en de knoflook (geperst) in de pan. Voeg dan soeplepel voor soeplepel de kokende bouillon. Schep er pas nieuwe bouillon in als het vocht volledig is opgenomen. Blijf de hele tijd roeren.

Snij de paprika in blokjes. Voeg als al het vocht is opgenomen de doperwten en paprika toe. Roer dan de zeevruchten erdoor. Breng op smaak met peper en zout, laat goed doorwarmen en klaar!

Vergeet niet te Instagrammen!

Recept via AH Kookschrift

Advertenties