Donderdagdeuntjes: The Bohicas, FKA Twigs en The Good Life


Iedere donderdag bespreek ik in Donderdagdeuntjes drie fijne albums die ik heb gehoord. Kort maar krachtig. Of niet zo krachtig. Maar in ieder geval áltijd platen die ik met plezier heb beluisterd in de afgelopen week. Vandaag in Donderdagdeuntjes: The Bohicas, FKA Twigs en The Good Life.

The Bohicas – The Making Of

The Bohicas - The Making Of
Morgen verschijnt ‘ie: het debuutalbum van The Bohicas. Deze vierkoppige band uit Londen maakt opzwepende garagerock. De muziek klinkt een tikkeltje puberaal, dat maakt dat de energie er vanaf druipt. De mannen zijn brutaal, hebben energie voor tien en dat komt terug in de muziek. Vuig, opzwepend en ongepolijst beschrijven The Making Of het beste. De plaat klinkt alsof The Bohicas flink wat plezier heeft gehad tijdens het maken van de plaat, dat is terug te horen in de muziek. Ondanks dat de band nog wel even moet groeien, doe je er goed aan de plaat op te zetten als je zin hebt om vrolijk te worden. Lees mijn uitgebreide oordeel op NMTH.nl!

FKA Twigs – M3LL155X

FkaTw_EP3
Echt een album is het bijna niet meer te noemen: M3LL155X bevat slechts vijf nummers. Maar op deze vijf nummers flikt FKA Twigs, die werd geboren als Tahliah Debrett Barnett. De zangeres en producer levert vijf hypnotiserende composities af die psychedelisch en hypnotiserend zijn. Hoewel de muziek van FKA Twigs het best hand in hand gaat met haar shows, waar ze sensueel en elegant danst terwijl er een vrij heftige lichtshow aan de gang is, komt FKA Twigs met dit album op bijna hetzelfde niveau. Ze sleurt je op M3LL155X mee naar haar eigen gecreëerde wereld. Een gekke wereld waar je een beetje je best voor moet doen om ‘m te begrijpen, maar als je er eenmaal bent, je niet meer weg wil.

The Good Life – Everybody’s Coming Down

GD30OB2-N.cdr
Het is vijftien jaar geleden dat The Good Life het eerste album uitbracht. Doch in die vijftien jaar hebben ze hun sporen nog niet echt verdiend in Nederland. Wellicht lukt dat met Everybody’s Coming Down. De vierkoppige band verzorgt met het nieuwe album namelijk de ideale muziek voor tijdens een roadtrip. De echoende gitaren met weinig verdere effecten, de ietwat nasale, slepende stem van Tim Kasher, versterkt door de zuivere stem van Stephanie Drootin. Hier en daar is het album mellow en relax, dan weer opzwepend en indierock. Maar de lijn blijft altijd hetzelfde: de muziek sleept je lekker voort op een lange, volle snelweg.

Advertenties