Nieuwe muziek, nu met beeld


Iedere week komen er weer talloze nieuwe clips uit. Ik zet mijn favorieten elke woensdag op een rij. Omdat ik de band tof vind, de clip fantastisch of het nummer gewoon aandacht verdient.

A Polaroid View – Away From Here

Deze jongemannen hebben elkaar ontmoet op het conservatorium in Amsterdam en spelen sindsdien samen. En hoe. Heerlijk opzwepende indiepop. Het nieuwste album komt 18 september uit, en de 15e lees je hier een interview met de mannen. Hier is alvast het tweede voorproefje van het ZILCH. Als liefhebber van alles wat zich in de ruimte afspeelt, ben ik hartstikke content met deze clip.

Kodaline – Love Will Set You Free

Een stuk minder vrolijk maar daarom niet minder mooi, is het nieuwe nummer van Kodaline. Het is het laatste nummer van het album Coming Up For Air. De trompet in het nummer, maakt het toch wel een beetje af.

Macklemore & Ryan Lewis – Downtown

Hoera, Macklemore en Ryan Lewis zijn er weer! Niet alleen in het nummer, ook in de clip hebben ze weer heel wat moeite gestoken. Verschrikkelijk tof. Ook als je niet van motors houdt. Het album kan er elk moment aankomen, maar tot die tijd moeten we het hier nog even mee doen.

Hurts – Lights

De jaren 80-pop van Hurts heeft ook weer een nieuw album op komst. Nog meer jaren 80, in een hedendaags jasje. Anders zou het ook maar zo zo worden. Als dit de voorbode voor Surrender is, dan komt het wel goed. In ieder geval alvast met een extra bizar clipje en een enigszins donker randje.

Sevdaliza – That Other Girl

Het is meer een korte science fiction-film dan een clip. En een prachtige.

Advertenties