Donderdagdeuntjes: Lucas Hamming, Caravan Palace, Nothing But Thieves


Iedere donderdag bespreek ik in Donderdagdeuntjes drie fijne albums die ik heb gehoord. Kort maar krachtig. Of niet zo krachtig. Maar in ieder geval áltijd platen die ik met plezier heb beluisterd in de afgelopen week. Vandaag in Donderdagdeuntjes: Lucas Hamming, Caravan Palace en Nothing But Thieves.

Lucas Hamming – HAM

waai1
Een stevige portie poprock, zo is HAM, het debuutalbum van Lucas Hamming het beste te omschrijven. De jonge Amsterdammer is net klaar met het conservatorium en timmert inmiddels hard aan de weg als muzikant. De muziek is er in ieder geval naar. Het album zit bijna net zo vol energie als de liveshows van Hamming. Van dansbare, potentiële hitjes gaat Hamming naar nummers met een jaren 60 en 70-vibe. HAM is precies wat je verwacht na Hamming’s EP die begin dit jaar uitkwam. Maar dan meer, beter en afwisselender. Live zien is een aanrader in dit geval.

Caravan Palace – Icoon

meta-image
In deze grijze dagen kun je over het algemeen best iets gebruiken om je op te vrolijk. De muziek van Caravan Palace krijgt dat over het algemeen prima voor elkaar, en laat er morgen een nieuw album uitkomen van de band. Het vorige en eerste album komt uit 2008, dus het was wel weer eens tijd voor nieuw materiaal van de Franse electro-swingband. De band is niet ‘volwassen geworden’, ‘ontwikkeld’ en heeft geen ‘nieuw geluid’. Ze hebben gewoon net zoals op de vorige plaat vrolijke electronische, enorm dansbare liedjes opgenomen. Hier en daar een gypsy invloed, een beetje jaren 20 jazz met invloeden van de moderne pop en electro erdoor. Dit vrolijkt je sowieso op in de donkere dagen die eraan komen.

Nothing But Thieves – Nothing But Thieves

nothing-but-thieves-album-cover-1437136361
De meesten zullen Nothing But Thieves bestempelen als ‘hipsterbandje’, maar dat doet niet bepaald af aan de kwaliteit van de muziek. 3FM heeft ze inmiddels geadopteerd, de eerste hitjes (Ban All The Music, Wake Up Call) beginnen door te komen en morgen verschijnt de debuutplaat van de band. De muziek is het best te omschrijven als indierock, maar dan net even een tandje zwaarder. Tussen de zwaardere rocknummers door, is er met nummers als I Get High ruimte voor rustige ballads tussendoor. Ondanks dat de band nog jong is, de band werd gevormd in 2012, nemen ze de muziek die ze maken bloedserieus. En dat is terug te horen in een heerlijk strak debuutalbum.

Advertenties

2 Reacties op “Donderdagdeuntjes: Lucas Hamming, Caravan Palace, Nothing But Thieves

Reacties zijn gesloten.