Donderdagdeuntjes: Jamie Woon, Kate Boy, The Chills


Iedere donderdag bespreek ik in Donderdagdeuntjes drie fijne albums die ik heb gehoord. Kort maar krachtig. Of niet zo krachtig. Maar in ieder geval áltijd platen die ik met plezier heb beluisterd in de afgelopen week. Vandaag in Donderdagdeuntjes: Jamie Woon, Kate Boy en The Chills.

Jamie Woon – Making Time

jamie-woon-making-time
Vier jaar lang was het rustig rondom de Britse zanger, muzikant en componist Jamie Woon. Hij scoorde in Nederland een flinke hit met Night Air. En daar blijft het niet bij. Woon is veel meer dan een eendagsvlieg. Zijn nieuwe album Making Time is uit en dat is wederom een heerlijk album. Woon flirt met de R&B uit de zero’s.
Minimalistisch, een beetje smooth maar altijd opgefleurd met hedendaagse details. Zowel lekker voor op de achtergrond als om gewoon eens goed naar te luisteren. Woon vult élke stilte goed op met Making Time.

Kate Boy – One

Kate-Boy-One-Digital-PackRGB
Enerzijds is het weer een lekker electropopgroep uit Zweden. Anderzijds is het gewoon een heerlijke plaat, het debuutalbum van Kate Boy. Kate komt uit Australië en loopt in Zweden drie jongens tegen het lijf. Ze blijken voor elkaar bestemd en beginnen muziek te maken. Afgelopen jaar waren ze al te zien op Eurosonic in Groningen, dit jaar is er eindelijk een debuutalbum. Een heerlijk elctropopalbum mag het zeker genoemd worden. De krachtige stem van Kate maakt de elektronische arrangementen goed af.

The Chills – Silver Bullets

The Chills - Silver Bullets
Hier en daar waren nogal wat pauzes, maar het is dit jaar 35 jaar geleden dat The Chills het daglicht zag. De band uit Nieuw Zeeland kent één stabiele factor en dat is frontman Martin Phillipps. Op Silver Bullets voeren schelle, country-achtige gitaren de boventoon. Dit keer strakker, georganiseerder en een stuk minder psychedelisch als op voorgaande platen, al zit die psychedelische boventoon er op sommige momenten ook zeker in. Naast strakker is de plaat melancholischer, het doet soms bijna denken aan The Cure. Neemt niet weg dat The Chills een goede, eigentijdse plaat heeft neergezet.

Advertenties