#Instafood: Pastinaaksoep met champignons


Zonder foodblog hoor je er niet meer bij. Als liefhebber van #instafood, gooi ook ik graag mijn maaltijden online. Maar waarom een overheerlijk avondmaaltje online gooien zonder recept? Deze week: #Instafood: Awesome paprikasoep voor twee personen (als hoofdgerecht).

Er lagen nog drie pastinaken in mijn koelkast. Als lui aangelegd wezen, besloot ik daar de derde soep in dit #Instafood Soepdrieluik van te maken. De bedoeling was om met heel wat fancy paddestoelen uit te pakken, maar de supermarkt in kwestie hat nog louter champignons. Ook lekker.

Nodig

– Een ui
– Drie tenen knoflook
– Drie pastinaken
– Een rode peper (zonder zaadjes)
– Een scheut sherry
– Een liter groentebouillon (en een flinke scheut water)
– Een bakje champignons
– Kokosolie

Hoe dan?

Snij de ui, rode peper en knoflook in kleine stukjes en fruit in een beetje kokosolie. Snij ondertussen de pastinaken ook in kleine blokjes.

Doe de pastinaken in de pan en laat even sudderen met het deksel erop. Blus af met een flinke scheut sherry en breng diezelfde sherry aan de kook. Giet nu de groentebouillon erbij en breng ook aan de kook. Laar het een kwartiertje koken met het deksel op de pan.

Kun je ondertussen mooi de champignons (of andere fancy paddestoelen) in stukjes snijden en uitbakken in een koekenpan met een heel klein beetje olie.

Pureer nu de soep tot een gladde massa. Doe de champignons erin en roer door. Klaar!

Vergeet niet te Instagrammen!

Dit was de laatste soep in dit soepdrieluik. Vanaf nu kook ik weer eten waar je tanden voor nodig hebt.

Advertenties

Een Reactie op “#Instafood: Pastinaaksoep met champignons

  1. Weer een woord geleerd; pastinaak. Ik heb geen idee hoe dat smaakt :-) Misschien eerst baby even gegeven en vindt zij het lekker dan durf ik het zelf wel aan. Champignons ken ik wel.

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.