Op een rij: de hotspots van Malaga


In het zuiden van Spanje vind je de streek Andalusië. Een streek vol prachtige steden, dorpen én natuur. Eén van die steden is Malaga. Een prachtige en internationale stad waar ik een heerlijk weekje heb gezeten. En vooral heb gegeten, gedronken en op het strand heb gelegen. Ik zet graag de leukste hotspots voor je op een rij!

El Ultimo Mono

Feliz cambio de hora y feliz astenia ✌ #elultimomono #juice #coffee #malaga

A post shared by elultimomono (@elultimomono) on

Ik begin de dag het liefst met een heerlijk vers sapje. In de drukke straatjes van Malaga vind je El Ultimo Mono, die je die heerlijk verse sapjes serveren. Je hebt de keuze uit smoothies, slowjuicesapjes en ijssmoothies. Het personeel doet extra hun best als je het in het Spaans probeert, maar spreekt ook prima Engels als het dan uiteindelijk toch niet lukt. Plus: het terrasje is ‘s ochtends in de zon, zo kun je lekker wakker worden.

Brunchit

Meer fan van een uitgebreid ontbijt? Bij Brunchit kun je hele grote ontbijtjes krijgen die over de hele wereld worden geserveerd. Van een English breakfast tot een Nutella-foccacia, niets is te gek. Oh, en ze hebben fijne koffie. Helaas hebben ze niet echt een terras, maar als je op tijd bent kun je in het raam zitten.

Dulces & Dreams

Zin in een heerlijke salade, tapas, sap, goede koffie of een taartje? Ga naar gallerie en koffietent Dulces & Dreams! Een beetje een hipstertentje, maar dat maakt het vriendelijke personeel en het heerlijke eten er niet minder plezant van.

El Pimpi

Een restaurant waar je heel wat locals vindt maar je toch prima in het Engels geholpen kan worden, is El Pimpi. Een restaurant met een uitgebreide kaart met zowel typisch Spaanse gerechten als de specials van het restaurant zelf. Het enorme terras zit tussen de drukke straten in, genoeg te zien terwijl je wel lekker rustig zit dus. En als je er toch bent: proef de overheerlijke Malaga Virgen.

Toro Muelle Uno

Het enige échte Spaanse restaurant aan de kade van de Malaganuese haven is Toro Muelle Uno. Tevens het enige restaurant met vriendelijk personeel én geen veel te dure en niet zo lekkere maaltijden. Je doet er goed aan wel even te reserveren, het restaurant zit eigenlijk altijd vol. Met een heel goede reden.

Ceverceria Arte & Sana

Op Plaza de la Merced kun je sowieso goed terecht om bier te drinken, maar naast Las Tortugas, een bar met voornamelijk Erasmusstudenten, is Arte & Sana wel een aanrader. Vooral als je van speciaalbier houdt. Dat hebben ze namelijk. Een stuk of negen op de tap, de rest kun je uit fles krijgen. Van de beste Belgische biertjes tot Spaanse brouwerijen.

Artsenal

🎻🎺🎷🎸

A post shared by CP ☾ (@carmenperezp) on

Gek op drank én kunst? De nieuwste Spaanse talenten ontdek je niet in Centre Pompidou, maar in de ruimte ernaast. Artsenal valt bijna niet op als je in de haven loopt, maar als je goed kijkt zie je naast de parkeergarage een enorme ruimte met beeldende kunst, schakende mannen met baarden en een bar. Op woensdagavond de verzamelplaats voor internationale mensen die in Malaga wonen. Mocht je zin hebben om nieuwe mensen te ontmoeten, dan kan dat daar met veel plezier.

Advertenties

2 Reacties op “Op een rij: de hotspots van Malaga

Reacties zijn gesloten.