Donderdagdeuntjes: PJ Harvey, The Dandy Warhols, M83


Iedere donderdag bespreek ik in Donderdagdeuntjes drie fijne albums die ik heb gehoord. Kort maar krachtig. Of niet zo krachtig. Maar in ieder geval áltijd platen die ik met plezier heb beluisterd in de afgelopen week. Vandaag in Donderdagdeuntjes: PJ Harvey, The Dandy Warhols en M83.

PJ Harvey – The Hope Six Demolition Project

unnamed
In een interview met Alabama Shakes had ik het met Brittany Howard over rockchicks. “Die zie je steeds meer”, zei ze terecht. Een rockchick die al flink wat langer meedraait, is PJ Harvey. In 1992 bracht ze op 23-jarige leeftijd haar debuut uit, en inmiddels is ze toe aan studio-album nummer negen. Voor mij geldt ze nog altijd als de moeder der rockchicks van deze eeuw. Het fijne van The Hope Six Demolition Project is dat Harvey op een bepaalde manier nog steeds hetzelfde klinkt als ze al jaren doet. Rauw, eigenwijs en scherp. Wanneer je het album aanzet, is het moeilijk te bepalen of ze uit de grungescene uit de jaren 80 komt, de alternatieve rockscene uit de 90’s of 00’s, of het spiksplinternieuw is. Ik vind het zeer prettig. Vanaf morgen te beluisteren op Spotify!

The Dandy Warhols – Distortland

The Dandy Warhols - Distortland (2016)
Mocht je gek zijn op het rijtje Jacco Gardner, Kurt Vile en Tame Impala, dan doe je er goed aan de nieuwste plaat van The Dandy Warhols aan te zetten. De Amerikaanse band bracht vorige week Distortland uit, waar ze rock combineren met psychedelische muziek. Ze vliegen je rechtstreeks terug naar de jaren 60. De ene keer écht psychedelisch, de andere keer lijken ze een moderne versie van country uit dat jaar. Fan? Op 6 mei staan ze in de Melkweg!

M83 – Junk

m83_junk_3600x3600.0
Nog anderhalve dag werken en dan is het voor de meesten weer weekend! Er is wat mij betreft geen beter album om af te tellen naar dat weekend dan Junk van M83. Dansbare, elektronische muziek. Hier en daar een beetje spacend, op andere moment juist weer meer richting de popkant. Heerlijk futuristisch, en dat allemaal in samenwerking met allemaal fijne vocalisten, zoals Beck. Maar ook genoeg instrumentale nummers die tegen funk aanhangen, af en toe wat Auratones-achtig. Op een grijze dag als deze een plaat die je kan opvrolijken. Bijna weekend, nog even volhouden!

Een Reactie op “Donderdagdeuntjes: PJ Harvey, The Dandy Warhols, M83

Reacties zijn gesloten.